Hvad
Hvor
Hvornår
27. maj

Tomatito y Grupo

DR Koncerthuset / København S
 
Hvornår
Lør., 27. maj 2017, 21:00
- Tomatito y Grupo
Prisniveau
295.00 - 345.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Spansk flamenco-guitarist i verdensklasse besøger DR Koncerthuset

Spansk flamenco-guitarist i verdensklasse besøger DR Koncerthuset

Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer spansk flamenco-aften i verdensklasse, når den ekvilibristiske guitarist Tomatito er på et sjældent besøg i København med både band og danser. Lørdag den 27. maj kan Tomatito opleves første gang i Koncertsalen.

Den spanske guitarist Tomatito blev et udødeligt navn inden for flamencoen, da han (med Paco de Lucía) akkompagnerede den legendariske cantaor El Camarón de la Isla. I de sidste 18 år frem til hans død var Tomatito flamenco-legendens foretrukne guitarist. For kendere af den spanske flamenco bliver det ikke større inden for den moderne nuevo flamenco generation end de tre, som populært betegnet tilskrives flamencos andet gennembrud i det 20. århundrede.

Tomatito, som har det borgerlige navn José Fernández Torres, blev født i Almería, Spanien i 1958 og voksede op med flamenco i blodet. Allerede som teenager imponerede han den ældre instrumentkollega Paco de Lucía, og kort tid senere begyndte han at spille med kendte cantaores, traditionelle flamenco-sangere, som Enrique Morente og La Susi, inden han som El Cameróns protege i de næste to årtier bl.a. medvirkede på utallige koncerter verden over og på albumklassikeren “La Leyenda del Tiempo”.

Siden da har Tomatito udgivet syv solo-albums, vundet fem Grammy Awards (heraf to Latin Grammy-priser for "Aguadulce" og “Soy Flamenco”) og er i Danmark bl.a. kendt for sin duo med Michel Camilo, hvis passionerede spil slog gnister, da de to sidst gæstede landet i Operaen under Copenhagen Jazz Festival 2006. Foruden at være en fantastisk musiker, så er Tomatito også kendt som en stor komponist, der har har skrevet musik til symfoniorkestre, teater og film. Han har akkompagneret verdenskendte navne som Elton John, Frank Sinatra og Arturo Sandoval, men har altid været tro mod flamencoen som kunstart.

Nu er det mere end et årti, at Tomatito sidst gav koncert i København, så derfor er det med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset indbyder til flamenco-aften i optimale rammer i Koncertsalen – samme sted som Paco de Lucía indtog med storm i 2010. Tomatito turnerer med sin sekstet og en flamenco-danser.

DR Koncerthuset

DR Byen, Ørestads Boulevard 13
2300
København S

DR Koncerthusets Kundecenter

Åbningstider: Mandag - fredag 11.00-16.00

Adresse:
DR Koncerthuset
Ørestads Boulevard 13
2300 København S

Tlf: 3520 6262
E-mail: drkoncerthuset@dr.dk

_________________________________________________

For bestilling af mere end 10 billetter til samme koncert: kontakt DR Koncerthusets Kundecenter

Kørestols- og ledsagerpladser sælges kun gennem DR Koncerthusets Kundecenter.

 
Hvornår
Lør., 27. maj 2017, 21:00
- Tomatito y Grupo
Prisniveau
295.00 - 345.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.