Hvad
Hvor
Hvornår

Rundvisning DR Byen Deadline

Billetter til Rundvisning DR Byen Deadline, 2011-2012 København C

Rundvisningen tager udgangspunkt i baggrunden for DR Byen. Fra Indre Gade får vi en forklaring på, hvorfor Vilhelm Lauritzens Tegnestue har valgt en løsning med fire forskellige arkitekter for de fire bygninger, der udgør DR Byen? Fra Indre Gade går vi til Nyhedsrummet, hvor flere af DRs nyhedsredaktioner sidder, og hvor DR Update afvikles fra Studie 13.

Derefter går vi til Deadline 17 Studiet, hvor vi får lejlighed til at opleve et nyhedsprogram blive afviklet. Hvordan ser studiet ud indefra? Hvad laver værten, når et indslag kører og han/hun ikke er på?

Som publikum kan man ikke stille spørgsmål og skal heller ikke besvare spørgsmål fra værten eller på anden vis inddrages direkte i programmet. Men man er med i billederne og bliver på den måde en del af programmets scenografi.

Efter udsendelsen kan man få svar på, hvorfor en rød lampe lyser på et kamera, men ikke på de to andre? Hvordan kan værten dog huske al den tekst? Hvad er en telepromptor og hvem styrer den? Hvad laver de mennesker, der i studiet og ude i kontrolrummet? Alt det og meget andet bliver man meget klogere på og som det sidste på turen, går vi ned igennem produktionsgangen, hvor bl.a. TV-studierne ligger. Denne tur giver dermed både indblik i en direkte udsendelses afvikling, og yderligere får man altså lejlighed til på første hånd at opleve DR Byen som den arkitektoniske perle, den er.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.