Hvad
Hvor
Hvornår

Lukas Graham

Billetter til Lukas Graham, 2012 Frederiksberg

LUKAS GRAHAM – EKSTRA KONCERT I KØBENHAVN

Lukas Graham nærmer sig hastigt over 60.000 solgte enheder af sit debutalbum fra marts, hvilket betyder, at et trippel platin album er inde for rækkevidde.

Lukas Graham’s første turné nogensinde i foråret solgte hele 22.000 koncertbilletter, og inkluderede hele 3 udsolgte Store Vega koncerter i København. I efteråret på sin første turné til nogle af landets helt store koncertsale spiller Lukas Graham bl.a. i København i Falconer Salen, hvor det nu kan annonceres, at koncerten onsdag d. 3. oktober er helt udsolgt!

For at imødekomme den store efterspørgsel er der arrangeret en ekstra koncert samme sted dagen før. Detaljerne for ekstra koncerten er:

FALCONER SALEN, KØBENHAVN
TIRSDAG D. 2. OKTOBER KL. 20:00
BILL.: WWW.BILLETLUGEN.DK EL. 70263267

Lukas Graham’s turné ser nu ud, som følger:

To. 27. sep. Esbjerg, Tobakken
Fr. 28. sep. Odense Idrætshal
Lø. 29. sep. Vejle Musikteater
Sø. 30. sep. Aalborg, Skråen, Multisalen FÅ BILLETTER
Ti. 2. okt. København, Falconer Salen EKSTRA KONCERT
On. 3. okt. København, Falconer Salen UDSOLGT
To. 4. okt. Herning Kongrescenter
Fr. 5. okt. Aarhus, SCC
Sø. 7. okt. Greve, Portalen FÅ BILLETTER

Lukas Graham laver ghettopop – og sætter barren op

Efter et halvt år med uhørt publikumstilbedelse og youtube-dyrkelse debuterer sangeren Lukas Graham og hans tre mand store band. Sammen med producerduoen BackBone har de skabt et dusin sjælfulde hits – spækket med så meget kant, at man kan skære sig på dem – og skrevet med så meget dybde, at man kan blive ved med at dykke i dem.

Der er sange om at dræbe sin utro kone og lyve den hjem i retten.
Om at erklære den trofaste håndbajer sin udelte kærlighed.
Om den naive nice guy, der tror, at det lønner sig at betale damernes drinks.
Der er en ode til blowjobbet, en hilsen til gutterne på skyggesiden, et udråb fra de svigtede og svigtende skilsmissebørn, et drunk-call til en flamme og et wake up-call til den lige lovlig forelskede bolleveninde.
Jovist, der er i sandhed kommet nye boller på suppen i dansk soul. Og sangeren, der engang var barnestjerne i danske familiefilm og lagde stemme til talrige tegnefilm, crooner fortællingerne af sted, så man ikke tvivler på, at der er kommet hår på bollerne. Debutalbummet Lukas Graham er således dansk pop med nosserne på rette sted, og hvis man tror, at Lukas Graham og hans tre bandmedlemmer har toppet med en stribevis af udsolgte koncerter, så skal man bare vente til, at kvartetten tager skridtet fra livenavn til albumkunstner. Pladen er indspillet og produceret i tæt samarbejde med den relativt uprøvede producerduo BackBone, der dermed også står over for et noget nær uundgåeligt gennembrud.

Sopran, rapper, folkemusiker
Med de 12 numre lægger christianitten Lukas Graham ikke bare en ny stil, en ny tone og en ny attitude an i dansk pop. Sangskriveren kalder selv de varmt vibrerende singalongsange for ’ghetto pop’, og selvom de håndspillede melodier fænger, er teksterne en central del af lydbilledet. Måske fordi 23-årige Lukas Graham ikke bare har en fortid som skær matrosklædt sopransolist i Københavns Drengekor, men også har huseret i den københavnske rapundergrund som en del af MFS Eliten og optrådt med irsk folkemusik på Tønder Festivals forskellige scener op gennem teenageårene.
”I stedet for at kalde mig selv en singer-songwriter, foretrækker jeg selv en mere hjemmelavet betegnelse, nemlig singer-lyricist. Jeg synger ikke kun, jeg rapper nærmere med melodi,” forklarer forsangeren, der engang vendte hjem fra et halvt år i Argentina med 350 sangskitser. Et par af dem, blandt andet ’Before the Morning Sun’ om at miste et familiemedlem, er med på pladen, der i det hele taget kommer vidt omkring. Fx på ’Criminal Mind’, der umiddelbart kunne lyde som en farlig kærlighedsaffære, men i virkeligheden er en hilsen til de af Lukas Grahams barndomsvenner, der sidder i fængsel.

Intet rich kids-show
Inden albumdebuten har bandet allerede opnået en nominering til P3-Prisen , der kaster 100.000 kroner af sig, og i løbet af februar, marts og april er Store Vega tre gange blevet forvandlet til en udsolgt folkefest.
Efter at have opbygget sig et trofast livepublikum i Børneteatret på Christiania og opgraderet til mere plads på Loppen, hvor 500 alligevel gik forgæves, tog Lukas Grahams eventyr fart i efteråret, da numrene ’Ordinary Things’ og ’Drunk in the Morning’ blev lagt op på youtube og spredte sig som en steppeild.
Bandet, der består af Lukas ’The Duke’ Graham på vokaler, Ristorp på keys, Lovestick på trommer og Magnúm på bas, kalder sig selv for en flok hårdt arbejdende musikere. Det har der været godt brug for med +45 koncerter i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland gennem foråret.
”This is no rich kids' show,” som den halvt danske, halvt irske sanger proklamerer det med en af sine mange hiphoplugtende onelinere.

Jurastudiet bortdømt
Lukas Graham er ikke blot en sammensat, men også scenevant ung herre. Faktisk er han ikke blot skolet på sangskolen Sankt Annæ, men også af den irske folkemusiktradition. Derfor har han jævnligt stillet sig op og sunget igennem foran et blandet publikum af familie og pubgæster, siden han var otte år.
”Det var en del af min opvækst, og jeg elsker at synge. Jeg har altid vidst, at jeg enten skulle være advokat eller sanger. Men da arbejdet med sangene, indspilningerne i studiet og senere de ugentlige koncerter på Børneteatret/Jazzklubben tog fart, var der ikke tid til at læse 1350 siders jurapensum om måneden, og derfor droppede jeg ud. Det var ærgerligt, men i dag kan jeg godt leve med beslutningen!”

Ærgerligt for jurastudiet, der er gået glip af en fest karakter med masser af holdning og fortælling. Men befriende for dansk musik, der har fået sig en stemme – uden auto-tune, men med masser af nosser i.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.