Hvad
Hvor
Hvornår

Flagermusen

Billetter til Flagermusen, 2013 Aarhus C

Skønne operettetoner, lystige forviklinger og sød hævn i en spektakulær iscenesættelse. Det er hovedingredienserne i dette gæstespil fra Anthaltisches Theater Dessau, hvis musik-historie går næsten 250 år tilbage. Kompagniet gæster Aarhus med et mere end 100 mand stort ensemble, der tæller både solister, kor, dansere og orkester. 

Flagermusen fra 1874 er valsekongen Johann Strauss den yngres mest populære værk - og en af verdens mest populære operetter overhovedet. Her hævede Strauss dansemusikken op på et højt kunstnerisk niveau, og musikken fungerer som en dramaturgisk drejeskive for handlingen - og den sprudlende musik er hele vejen igennem på højde med begivenhederne. 
Flagermusen blev uropført påskedag i 1874. Publikum og kritikerne tog temmelig godt imod den, dog blev operetten først senere anerkendt som et af hovedværkerne inden for sin genre.

Handlingen
Gentlemanen Gabriel von Eisenstein skal påbegynde en arreststraf på adskillige dage. Hans ven Dr. Falke overtaler ham til at gå med til festen hos Prins Orlofsky og hygge sig inden. Hvad han ikke ved er, at også hans kone Fru Rosalinde, hans stuepige Adele og fængselsdirektøren Frank kommer til festen.

Det hele er en del af Falkes plan. Han vil blamere Eisenstein og gøre ham godt og grundigt til grin, præcis som han gjorde mod ham til fastelavn, hvor Eisenstein drak Falke fuld og efterlod ham i et latterligt flagermuskostume på en parkbænk til stor morskab for de forbipasserende. Falkes hævn lykkes, da hele selskabet mødes igen i tredje akt i fængslet. Eisenstein må bede om tilgivelse, men har en undskyldning parat: "Champagnen var skyld i det hele!"

Der synges på tysk med danske overtekster.

 

Denne forestilling er med i 2plus-serien. Med denne rabattype kan du få 50 kr. i rabat pr. billet, hvis du køber billetter til to eller flere forestillinger på en gang.

I 2plus kan du finde både teaterforestillinger, koncerter, comedy og dans. Se hele 2plus-serien her. Der bliver løbende  tilføjet nye forestillinger til 2plus.

Læs mere om 2plus.

Arr.: Musikhuset Aarhus

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.