Hvad
Hvor
Hvornår

Benjamin Grosvenor

Billetter til Benjamin Grosvenor, 2012 København K

Den efterspurgte britiske pianist Benjamin Grosvenor er blot 20 år gammel og har allerede høstet store anmelderroser for en ”formidabel teknik og intelligent og overbevisende fortolkningsevne,” (New York Times). I oktober præsenterer Det Kongelige Bibliotek den unge pianist i et soloprogram, der kommer godt rundt i musikhistorien fra Bach til Granados.

 

Han fik i 2011 eksklusiv kontrakt med pladeselskabet Decca og udgav samme år en cd i den eksklusive Decca Classics-serie med værker af Chopin, Liszt og Ravel og har efterfølgende fået flotte anmeldelser i både New York times, Gramophone og BBC Music Magazine.

 

Benjamin Grosvenor begyndte at spille klaver som 6-årig. Hans mor, som var klaverlærer, fik færten af et særligt talent, da hun hørte ham spille en Chopin-vals som 8-årig med mere følelse og indlevelse end nogle af hendes 17-18-årige elever. Som 11-årig vandt han BBC’s konkurrence for unge musikere. I dag har Grosvenor en international karriere, og ud over hans overlegne teknik er det han evne til at fortolke klang og farver, der fremhæves – ”nærmest som en pianist fra en anden tidsalder” (The Times).

 

Benjamin Grosvenor er uddannet på Royal Academy of Music i London og har modtaget undervisning hos bl.a. Christopher Elton, Leif Ove Andsnes, og Arnaldo Cohen. Han nævner stadig sin mor som en vigtig musikalsk inspiration.

 

I Dronningesalen spiller han musik af Bach, Chopin, Skrjabin, Granados og Schulz-Evler.

 

 

Koncerten er en del af Music Around – en musikfestival på begge sider af Øresund. Festivalen finder sted fra 3.-14. oktober på forskellige spillesteder i Malmö, Helsingborg og København og har temaet LONDON.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.