Hvad
Hvor
Hvornår

Århundredets musikcafé

Billetter til Århundredets musikcafé, 2012 Aarhus C

Nyd en kop kaffe i Musikhusets Café, og hør fortællinger om et storslået musikalsk århundrede.

Lørdag 3. marts:
Mozarts vokalmusik ved cand.mag. Karsten Eskildsen.
Mozarts Requiem er både kunstnerisk og kronologisk kronen på Mozarts vokalmusik, men det er langt fra det eneste vokale mesterværk fra hans hånd. Inden for vokalmusikken var han uhyre produktiv og skrev mere end 60 kantater, messer, oratorier og motetter, hvoraf flere fortsat hører til genrens absolutte højdepunkter som f.eks. motetterne Ave Veru og Exsultate, jubilate. Cand.mag. Karsten Eskildsen giver et indblik i Mozarts rige produktion.

Søndag 4. marts:
Musiklivet i 1700-tallets Aarhus ved musiker og forfatter Mogens Friis.
Musiker og forfatter Mogens Friis fortæller om musiklivet i Aarhus. En by, hvor præstesønner gik grassatengang med trompeter i front, hvor stadsmusikantens søn spillede egne værker for kongen, greven opførte Pergolesis Stabat mater i Vestergade-domicilet, latinskoleeleverne sang for konger og dødsdømte, og kantoren dirigerede egne kantater i Domkirken.

Mandag 12. marts:
1700-tallets operaer ved mag.art. Leif V.S. Balthzersen.
1700-tallets operaer var for høj og for lav - for adelen og senere for borgerne. De glansfulde hofoperaer stivnede efterhånden i deres form, mens de komiske operaer blev befolket med mennesker af kød og blod. Mag.art. Leif V.S. Balthzersen  fortæller om den store musikalske rigdom i dette århundredes operaer - i barokkens operaer af f.eks. Händel og Scarlatti og i klassikkens operaer med Paisiello, Cimarosa og ikke mindst Mozart som hovedrepræsentanterne.

Tirsdag 13. marts:
Bach - komponist og menneske ved tidligere organist ved Aarhus Domkirke, Knud Svendsen
Koncert ved Aarhus Bach-Selskab
Tidligere organist ved Aarhus Domkirke, Knud Svendsen, fortæller om Johann Sebastian Bach, som uden tvivl er en af den vesterlandske kulturs største åndsmanifestationer. Hans tonekunst er universel, levende og uforgængelig. Men hvad med dens ophavsmand? Han var et menneske som os, men når han tog stilling til faktorer som børneopdragelse, familieliv, skolegang, hygiejniske forhold, medicin, rejsemuligheder, kirkeliv og politik, gjorde han det i en verden, ganske forskellige fra den verden, vi lever i i dag
Aarhus Bach-Selskab afslutter foredraget med en koncert.

Arrangør:
Folkeuniversitetet i Aarhus
Den Jyske Opera
Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Bach-Selskab
og Musikhuset Aarhus

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.