Pas på billethajer

Billetlugen bliver kontaktet af mange billetkøbere som er blevet snydt af billethajer.

Billetkøberne har oplevet at betale en voldsom overpris for billetter, eller at købe billetter til udsolgte koncerter uden efterfølgende ikke at modtage billetterne. Ofte oplever billetkøberne også at det er svært eller umuligt at få deres penge tilbage.

Det er ulovligt i Danmark at sælge billetter til overpris iht. "Lov (2007-05-23 nr. 458) om videresalg af billetter til kultur- og idrætsarrangementer" og strider endvidere mod Billetlugens salgs- og leveringsbetingelser. Det forhindrer dog ikke udenlandske firmaer og privatpersoner i at udbyde billetter til overpris.

En billethaj er ikke længere en skummel person man møder udenfor spillestedet. Billethajer har udviklet sig til også at ligne etablerede, seriøse firmaer der har en flot hjemmeside, hvor man som billetkøber føler sig godt behandlet. Billetlugen er blevet kontaktet af billetkøbere der føler sig snydt og som har købt på en af følgende hjemmesider: Guloggratis, Viagogo, Euroteam.info og Worldticketonline.com.

Hvis en koncert er udsolgt via de officielle salgssteder er det desværre ofte for godt til at være sandt at billetterne kan købes via andre kanaler.

Billetlugen anbefaler at man udelukkende køber billetter via en autoriseret billetformidler. Arrangøren af det arrangement du ønsker billetter til vil altid henvise direkte til den eller de autoriserede billetformidlere. I Danmark er de mest udbredte officielle billetsalgssteder; Billetten, Billetnet og Billetlugen.

Køber du billetter af privatpersoner eller af ikke officielle billetformidlere er du ikke garanteret at billettens stregkode er gyldig og i værste fald vil billetten ikke give adgang til arrangementet.

Hvis du alligevel vil løbe risikoen og købe billetter af en privatperson anbefaler Billetlugen at du udelukkende handler med personer du kender eller på anden måde kan finde frem til igen, såfremt stregkoden på billetten er ugyldig og du dermed ikke kom ind til arrangementet.

Hos Billetlugen kan du i langt de fleste tilfælde skrive dig på en venteliste til udsolgte arrangementer. Så bliver du kontaktet såfremt Billetlugen skulle få flere billetter i salg.