Yorkston/Thorne/Khan (UK/IN) + Moongazing Hare - Billetter

Yorkston/Thorne/Khan (UK/IN) + Moongazing Hare - Billetter

Fascinerende og organisk møde mellem britisk folk, jazzet improvisation og sjælfuld indisk musik fra Yorkston/Thorne/Khan (http://www.yorkstonthornekhan.com/) . Danske Moongazing Hare varmer op....

Mere information ...

  • Hvor og hvornår?

  • Til mig og andre!

  • Billetlugen Community

Prisoversigt

Køb billetter
EventByDato
Yorkston/Thorne/Khan (UK/IN) + Moongazing HareKØBENHAVN N
Global Copenhagen
to, 26-10-17
21:00
 
Billetter fra DKK 100,00
Print@Home billetter tilgængelige  Billetter
1 - 1 af 1

Eventinfo

Fascinerende og organisk møde mellem britisk folk, jazzet improvisation og sjælfuld indisk musik fra Yorkston/Thorne/Khan (http://www.yorkstonthornekhan.com/) . Danske Moongazing Hare varmer op.

Et møde mellem traditionel indisk musik, jazz og skotsk folkemusik lyder ikke ligefrem som den mest oplagte kombination, men i hænderne på den indiske sarangi-spiller Suhail Yusuf Khan, den skotske guitarist James Yorkston og den engelske kontrabassist Jon Thorne viser kombinationen sig faktisk at slå poetiske gnister.

På foreløbigt to roste albums, hvor det seneste – ‘Neuk Wight Delhi All-Stars’ – udkom i april på toneangivende Domino Records, har trioen skabt deres helt egen niche, som samtidig i disse Brexit-tider virker som en vigtig påmindelse om, hvor velgørende det kan være, at lade den traditionelle britiske musikarv indgå nye og overraskende forbindelser. Samtidig sender trioen hilsner til nogle af de store britiske folk-pionerer som Incredible String Band og Pentangle.

James Yorkston har de seneste 20 år været en af de fremmeste eksponenter for en ny skotsk folk-scene. Med sit fremragende guitarspil og sin smukke stemme har han trukket på den skotske folkemusiks stærke arv, men han har heller aldrig været bange for at blande den med inspirationer fra jazz, indie og moderne elektronisk musik, som man bl.a. så i hans frugtbare samarbejde med Four Tet.

Det giver således også god mening, at Yorkston kaster sig ud i denne særegne hybrid, og i Thorne og Khan har han fundet de ideelle samarbejdspartnere. Thornes kontrabas-spil trækker på 70’ernes jazz og folk med kraftige nik til Danny Thompson. Thorne har siden 90’erne været fast bassist i gruppen Lamb og har desuden spillet med en lang række markante kunstnere som Robert Fripp, Badly Drawn Boy og CocoRosie. Khans dronende toner fra den indiske sarangi tilføjer en helt egen hypnotisk skønhed til det akustiske lydbillede. Han er barnebarn af Ustad Sabri Khan – en af sarangiens store indiske mestre. Det mærkes da også, at han er rundet af en stærk tradition, som han formår at tage ind i sin samtid med en musik, der er både livlig og berører dybe spirituelle lag.

Trioen formår på fremragende vis at forbinde umiddelbart forskelligartede traditioner i et helstøbt, organisk og åbent lydbillede. Alle tre bidrager vokalt og sammen skaber de særegne harmonier på tværs af kulturelle grænser. Et fantastisk og fængende møde mellem øst og vest, som vi glæder os til at præsentere i København.

Moongazing Hare: Den danske neo-folk kunstner Moongazing Hare varmer op med atmosfæriske sange, der trækker på både en psykedelisk drømmeverden, post-industriel støj, klassisk folkemusik & smukke popmelodier. Bag navnet Moongazing Hare gemmer sig musiker David Folkmann Drost, der live optræder med skiftende konstellationer af musikere.