Brutalt brænder håbet - Billetter

Brutalt brænder håbet - Billetter

Billetter til Brutalt brænder håbet - Aarhus Midt i menneskehedens sorteste nat, udspændt mellem bitterhed og sorg, nægter håbet at dø – og aldrig har dets kamp været så frygtindgydende s...

Mere information ...

  • Hvor og hvornår?

  • Til mig og andre!

  • Billetlugen Community

Prisoversigt

Køb billetter
EventByDato
Brutalt brænder håbetAARHUS C
Musikhuset Aarhus
to, 02-11-17
19:30
 
Billetter fra DKK 240,00
Print@Home billetter tilgængelige  Billetter
Brutalt brænder håbetAARHUS C
Musikhuset Aarhus
fr, 03-11-17
19:30
 
Billetter fra DKK 240,00
Print@Home billetter tilgængelige  Billetter
Til overblik1 - 2 af 2

Eventinfo

Billetter til Brutalt brænder håbet - Aarhus

Midt i menneskehedens sorteste nat, udspændt mellem bitterhed og sorg, nægter håbet at dø – og aldrig har dets kamp været så frygtindgydende smuk.

“Leningrad? Hvilket Leningrad!? Det Leningrad Stalin ødelagde, eller det Hitler næsten klemte livet ud af?”

Den russiske komponist Dmitrij Sjostakovitjs musik rummer næsten altid en dobbelt­tydighed. Det selvsamme værk, som Stalins sovjet-regime efter premieren i marts 1942 udråbte som en storslået hyldest til byen Leningrads heroiske modstand under Nazitysklands 900 dage lange belejring, rummer bare et lille spadestik dybere en sort angstpræget satire over Stalin-regimet selv.

Sandheden er måske, at Sjostakovitj grund­læggende forsøgte at skrive symfonisk musik om mennesker. Om menneskets grundvilkår og ikke mindst den menneskelige dårskab.

Efterhånden som 2. verdenskrigs rædsler fortoner sig, træder den almene dimension i Sjostakovitjs musik nemlig stadigt tydeligere frem. Sjostakovitjs syvende symfoni er et storslået værk om angst, krig og magtens falskhed, snarere end musik om Leningrad, Hitler og Stalin.

Samarbejdskoncert med Randers Kammerorkester. Koncerten er den tredje i serien “Symphonic Residencies”


DIRIGENT
Marc Soustrot

VÆRK
D. Sjostakovitj
Symfoni nr. 7, “Leningrad”

Om denne kunstner

Kunstnerbiografi

Aarhus Symfoniorkester, der i 2010 havde 75 års jubilæum, er et landsdelsorkester med et omfattende aktivitetsniveau. Orkestret afholder koncerter, indspiller CD’er, turnerer og samarbejder med en lang række institutioner. Kernen i orkestrets koncertarbejde er symfonikoncerterne. Dertil kommer gratis lørdagskoncerter, familiekoncerter og kamm...
Læs mere