Le Tout Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou (BJ) - Billetter

Billetter til Le Tout Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou (BJ), 2017 København N Navnet siger jo det hele, Le Tout Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, det almægtige polyrytmiske ork...

Mere information ...

  • Hvor og hvornår?

  • Til mig og andre!

  • Billetlugen Community

Prisoversigt

Bestil billetter
EventByDato
Le Tout Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou ...KØBENHAVN N
Global Copenhagen
lø, 10-06-17
21:00
 
Billetter fra DKK 150,00
Print@Home billetter tilgængelige  Billetter
1 - 1 af 1

Eventinfo

Billetter til Le Tout Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou (BJ), 2017 København N
Navnet siger jo det hele, Le Tout Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, det almægtige polyrytmiske orkester fra Cotonou! Glæd dig til legendarisk voodoo-funk i storformat

Med mere en 50 plader og hundredvis af singler var Poly-Rythmo en af de mest produktive grupper i 1960erne og 70ernes Vestafrika. Og et af de absolut bedste! Med funk og jazz tog de 11 musikere Benins musikalske arv, den polyrytmiske voodoomusik, mod nye soniske sfærer.

Modsat andre vestafrikanske grupper, der stormede frem fra slut 1960erne, Fela Kutis Africa 70 eller Bembeya Jazz National, nåede Poly-Rythmo ikke ud til et verdenspublikum. Men de forblev stjerner i regionen og i 2008 genudgav Analog Africa en plade med Poly-Rythmos tidlige singler. Musiktidsskriftet Pitchfork gav udgivelsen det røde emblem som ”Best New Reissue” og kaldte Poly-Rythmo for et af det 20. århundredes mest undervurderede bands.

Den nye opmærksomhed bragte i 2011 medlemmerne sammen til en verdensturné og en ny udgivelse på det anerkendte selskab Strut. For både plade og koncerter høstede de almægtige rytmemagere den ene forrygende anmeldelse efter den anden. Fire årtier efter gruppen opstod, brød brød de igennem internationalt.

På en scene har det 11-mands store orkester ikke mistet den oprindelige nerve. De polyrytmiske forløb, der dominerer musikken er inspireret af voodooritualernes musik, som stammer fra Benin. Men rytmerne bliver iblandet funk, soul, vanvittige udskejelser på el-orgel og psykedeliske guitarriffs.

Det er med stor glæde, at Global kan præsenterer det legendariske stororkester, Le Tout Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou.

Sagt om Poly-Rythmo:

»One of the most prolific and underappreciated bands of the 20th century« – Pitchfork

»Angular melodies, punchy horn lines, psychedelic guitar, an injenction of funk and insistent, powerful percussion-beaten out on drums, gourds, bells and shakers. It’s music you can’t ignore.« The Guardian

»Heavy music for the head and feet.« The Quietus