HAYDN & STRAUSS - Billetter

HAYDN & STRAUSS - Billetter

Det er måske ikke først og fremmest kammermusik man forbinder med Richard Strauss, men i sine unge år udforskede Strauss kammermusikkens genre, og hvad var mere oplagt end at studere samtidens mester ...

Mere information ...

  • Hvor og hvornår?

  • Til mig og andre!

  • Billetlugen Community

Prisoversigt

Køb billetter

OPTAKT OG EFTERSNAK!

EventByDato
HAYDN & STRAUSS (optakt kl. 19.00)STRUER
Folkets Hus - Struer
ti, 10-10-17
19:30
 
Billetter fra DKK 150,00
Print@Home billetter tilgængelige  Billetter
HAYDN & STRAUSS (optakt kl. 19.00)HERNING
HEART - Herning Museum of Contemporary Art
on, 11-10-17
19:30
 
Billetter fra DKK 150,00
Print@Home billetter tilgængelige  Billetter
Til overblik1 - 2 af 2

Eventinfo

10.10 / 19:30 (Optakt kl. 19.00)
Struer, Folkets Hus

11.10 / 19:30 (Optakt kl. 19.00)
Herning, HEART

Vi bevæger os fra klassikken til romantikken og slutter med den franske impressionisme. Der er fuld fart over feltet i Haydns Klavertrio nr. 39 i G-dur, der måske bedre er kendt som ”Sigøjnertrioen”. Et tilnavn, værket har fået pga. tredje-satsen, - en ”Rondo all’ongarese”, inspireret af ungarsk musik, hvor man næsten kan høre både hakkebræt og smægtende sigøjnerviolin.

Det er måske ikke først og fremmest kammermusik man forbinder med Richard Strauss, men i sine unge år udforskede Strauss kammermusikkens genre, og hvad var mere oplagt end at studere samtidens mester Brahms. Stærkt inspireret af Brahms, skrev Richard Strauss klaverkvartetten i starten af sin karriere kun 18-20 år gammel. Vi slutter i Frankrig med den impressionistiske komponist Debussy, der i 1915, kun få år før sin død, skrev Sonaten for cello og klaver. Et teknisk krævende mesterværk, der i dag er en del af det moderne repertoire for cello.

Claude Debussy (1862-1918)
Sonate for cello og klaver

Joseph Haydn (1732-1809)
Klavertrio nr. 39 i G-dur, Hob. XV: 25, "Sigøjnertrioen"

Richard Strauss (1864-1949)
Klaverkvartet i c-mol, opus 13

OPTAKT OG EFTERSNAK
Ved udvalgte koncerter inviterer vi publikum til optakt eller eftersnak. Hvor optakten finder sted en halv time før koncerten og ofte akkompagneres af en kop kaffe, foregår eftersnakken efter koncerten og evt. over et glas vin. Hensigten med optakt og eftersnak er, at du som publikum kan få et større indblik i koncertens program, stille spørgsmål og uformelt møde ensemblets musikere og gæster.

Om denne kunstner

Kunstnerbiografi

HVEM ER VI? Ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik danner tilsammen Ensemble MidtVest. Elleve prisvindende individualister, uddannet fra nogle af verdens bedste konservatorier, der i samspillet smelter sammen til ét ensemble og formidler et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau. E...
Læs mere