What
Where
When

The Rumour Said Fire + support

Tickets for The Rumour Said Fire + support, 2012, København V

The Rumour Said Fire tager kontrollen tilbage på kommende udspil og løfter sløret for koncerter i resten af 2012
 
Når The Rumour Said Fire, mandag 10. september, løsner tøjlerne og slipper første singlen ”Dead Leaves” fra deres kommende efterårsudspil, er det præcis to år og ti dage siden, at bandet i 2010 udgav singlen ”Sentimentally Falling” og dermed fulgte op på succesen efter ”The Balcony” og gennembruds-EP’en ”The Life And Death of A Male Body”. Og til november er The Rumour Said Fire efter halvandet års koncertpause i Danmark også klar med tre spillejobs – hvor de gæster Stundenterhuset i Aalborg, Voxhall i Aarhus og ikke mindst Store VEGA i København.
 
Se datoerne nederst og via linket til bandets hjemmeside har The Rumour Said Fire skabt en video, hvor de åbner op for universet på den kommende plade - www.therumoursaidfire.com

Koncerten er udsolgt. The Rumour Said Fire spiller også til P6 Beat Rocker Koncerthuset d. 15. demceber. Køb din billet her:
https://www.billetlugen.dk/musik/27093/p6-beat-rocker-koncerthuset/

 
The Rumour Said Fire stod i 2010 med teten som landets største fremadstormende rockorkester med hæder fra landerts musikkritiker, kolossal radiostøtte til gennembrudshittet ”The Balcony” og imponerende hitlisteplaceringer samt høje salgstal i en ellers tørlagt salgsperiode for debuterende rockbands. På et tidspunkt i den periode under indspilningen af debutalbummet ”The Arrogant”, som udkom en måned senere i midten af oktober samme år var forsanger og sangskriver Jesper Lidang allerede på vej i en anden retning i søgen efter en ny lyd og en anderledes måde at tilgå skabelsen af musik på. Og da TRSF afsluttede efterårstouren stod han med en tro på at være tilbage på sporet af noget sandt og rigtigt og samtidig med en følelse af at have taget kontrollen.
 
Pendulet har altså været tilbage på bandets akse lige siden, og således er singlen ”Dead Leaves” og den kommende plade skabt ud fra kunstens ”gør det selv” regler med en overgang fra den tidligere hi-fi-lyd til en ny, mere mystisk og spøgelsesmættende lyd. Jesper Lidang har været ude efter at forene et evigsøgende limbo mellem undergrund og pop uden at falde til nogle af siderne i sidste ende.
 
”Dead Leaves” tegner et billede af den kommende plade, hvor Jesper Lidang ikke bare har skrevet alt materialet, han indtager også rollen som producer i ønsket om at beholde magten. Morten Bue, som også miksede Ep’en, er hevet ind som sidste led i afslutningsfasen og har understøttet lo-fi-indspilningerne og udfoldet lydbilledet, uden at fjerne den originale nerve.
 
Uden at røbe for meget om det kommende album kan man dog afsløre, at værket er en kulmination af flere opdagelser, som Jesper Lidang har gjort sig indenfor for musik, litteratur, film og ikke mindst i sin egen personlighed. Forrest på linjen står en stærk kærlighed til David Lynchs magiske, melankolske, smukke og i særdeleshed absurde værker, men også en fælles passion for surrealismens ideer og det kæmpe pop-hjerte, som ligger til grund for både The Rumour Said Fires og Lynchs værker.
 
For Jesper Lidang er drivkraften også fortabelsen i ”det andet” – det mørke udenfor, der ikke eksisterer endnu, men altid er på vej, om det så er universet, kroppen eller i musikkens og skriftens sprog. Indgangen til fascinationen for de surrealistiske ideer kommer fra dyrkelsen af hovedværker fra digtere som Lautreamont, Rimbaud, Breton men også Baudelaire og Rilke, som optræder på pladen i form af citerende passager fra deres værker.          
 
The Rumour Said Fire relancerer i dag, tirsdag 21. august, deres hjemmeside og Facebook profil, hvor de første stemningsbilleder og lydbidder ud fra kommende album afsløres med en video, men hvornår The Rumour Said Fire endelig slipper den kommende plade offentliggøres på et senere tidspunkt i løbet af sensommeren.
 
Koncertdatoer for The Rumour Said Fires kommende koncerter i 2012:
23.11 Studenterhuset, Aalborg, 24.11 Voxhall, Aarhus, 25.11 Store VEGA, København.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.