What
Where
When

Rangleklods (live) + support: Belle Ville + efterfest

Tickets for Rangleklods (live) + support: Belle Ville + efterfest, 2012, København V

 

Gennem det seneste år har formkurven for Esben Andersen aka Rangleklods kun bevæget sig støt opad; fra supportture for bl.a. WhoMadeWho, et anmelderrost debutalbum og en fantastisk koncert under dette års Roskilde Festival, hvor Rangleklods efterlod et markant aftryk med sin Cosmopol-koncert fredag middag. Om denne skrev Politikens Kim Skotte bl.a. at Rangleklods "leverede en overbevisende Roskilde-debut bygget op så musikken langsomt blev suget ind i et stadig mørkere og dybere dansedikterende groove."

Til efteråret bliver der igen mulighed for at lade sig suge ind i Rangleklods summende og stikkende elektroniske univers, når der imellem en række udenlandske shows, bliver tid til 5 danske i en tætpakket efterårskalender. Til udvalgte shows har Rangleklods valgt at tage danske Belle Ville med som support.

Koncerterne kommer i øvrigt til at ligge i forlængelse af debutalbummet "Beekeeper", som indtil nu kun har været ude på CD og digitalt, men altså nu udgives i en vinyludgave, der også vil indeholde debut EP'en "Home".

"Beekeeper" er kulminationen af flere års ambitiøs udforskning af den elektroniske musiks uendelige muligheder, og det afspejler på alle måde en kunstner, der ikke er bange for at følge sine ideer hele vejen - fuldstændig frigjort fra alle genrekonventioner. Albummets ti numre bevæger sig i et spændingsfelt mellem poppet tilgængelighed og udfordrende lydeksperiment i et selvskabt univers, hvor de sidste fem årtiers musikhistorie lever side om side med elektronikken som det kreative udgangspunkt. Esbens Andersens karismatiske vokal binder med skarp kompositorisk og melodisk beslutsomhed udforskningerne sammen, så det enkelte nummer - trods kompleksiteten - fremstår afrundet og helstøbt. Dertil skaber de analoge elementer, der optræder i form af indspillet guitar, bas og percussion og diverse gear, en organisk varme, som sjældent høres lignende i elektronisk musik.

Rangleklods forener i sine klubvenlige kompositioner rockens dybfølte nerve og poppens udadvendte frigjorthed - en kombination, som giver Rangleklods usædvanligt stort spillerum. Rangleklods løser på "Beekeeper" den svære opgave, det er at lave musik, der både rækker ud og udfordrer.

- BA -

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.