What
Where
When

Mokhtar Gania, Jobarteh & Dørge/Becker/Carlsen

Tickets for Mokhtar Gania, Jobarteh & Dørge/Becker/Carlsen, 2012, København K

Gnawa-mester møder kritikerrost gambisk kora-spiller og en dansk trio med hele verden som inspiration. Et sublimt møde over Sahara med afstikkere til Balkan, Arabien og Danmark.

Maâllem Mokhtar Gania er en mester indenfor gnawa, en sufimester-tradtion med rødder i Vestafrika. Mokhtar er desuden ud af Essaouiras berømte Gania-familie og var født til at heale og arbejde med ånderne via musikken. Familien er kendte for deres stærke okkulte kræfter og ritualer samt uomtvistelige mesterskab på de store tebel-trommer og den trestringede baslut, gimbri'en. Gnawa'er deler altså rødder med bluesmusikken, hvilket tydeligt afspejles i musikken.

Denne aften bydes der på et yderst interessant møde mellem sufimesteren, den gambiske musiker Dawda Jobarteh med mangeårig adresse i København og en stærk dansk trio bestående af Pierre Dørge, Irene Becker og Morten Carlsen.

Med sidste års debutalbum på hæderkronede Stern's i London, og efterfølgende topanmeldelser i Songlines, det førende verdensmusiktidsskrift, kulminerede et fantastisk år med, at Dawda Jobarteh, kom på årets top-ti. På pladen medvirkede blandt andre hans nære slægtning fra Mali, koramesteren Toumani Diabate.

Dørge har tidligere spillet i København og Malmø med Maâllem Mokhtar Gania, hvor hans spil var den perfekte kommentar fra den afrikanske jungle, og sammen med Irene Beckers lyriske keyboards og Morten Carlsens balkantilgang på taragotten, kan man roligt forvente en både spritiuel, tranceskabende og musikalsk potent rejse hele vejen over Sahara til Danmark med afstikkere til Balkan og Mellemøsten.

LINE-UP

Maâllem Mokhtar Gania - gimbri, tebel
Dawda Jobarteh - kora, djembe
Pierre Dørge - guitar
Irene Becker - keys
Morten Carlsen - taragot, sax

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.