What
Where
When

Matmos (US)

Tickets for Matmos (US), 2016, København K

De evige lydfantaster i amerikanske Matmos vender tilbage til Jazzhouse under dette års Distortion Festival. Duoen skaber på deres nye album musik med lyde fra en vaskemaskine, og selvfølgelig er vaskemaskinen også med på scenen.

Hver gang den amerikanske duo Matmos sender nyt på gaden, hersker der spænding om, hvad de to krøllede hjerner nu har fundet på. Drew Daniel og Martin Schmidt, der udgør duoen, har nemlig for vane ikke bare at producere slående original musik, men også at lancere musikken inden for rammerne af et koncept, hvor det ene har været mere vanvittigt end det andet.

Sidst de gæstede Jazzhouse med en fremragende audiovisuel koncert, var det med musikken fra "The Marriage Of True Minds", der byggede på parapsykologiske eksperimenter og telepati. I andre omgange har de lavet albums, der alene byggede på lyden fra kirurgiske indgreb eller på sampling af hverdagsobjekter. Nørdefaktoren er altid høj og tilgangen til lyd næsten videnskabelig, men samtidig er humoren i top, og man må gang på gang forundres over, at Matmos formår at skabe medrivende og til tider direkte dansable numre ud af alt fra næsefløjter til pruttepuder! Evnen til at skabe sofistikeret musik fra sære lydfragmenter har fået mange kunstnere til at ville samarbejde med dem, og bl.a. har Björk inviteret dem med til at medvirke på sin "Vespertine"-plade.

Nu vender Matmos tilbage til Jazzhouse som del af dette års Distortion-festival. Med sig har de det nye album, "Ultimate Care II", hvor alle lydene til musikken er skabt med en vaskemaskine - og ja, Matmos har selvfølgelig også vaskemaskinen med på scenen, når de gæster Jazzhouse.

Som altid formår Matmos at vende og vride konceptet på alle tænkelige måder og skabe en musik, der sender hilsner til alt fra industrial og musique concrète til freejazz, krautrock og rumlende dronemusik. Der er altså lagt op til en vild centrifugetur i et bizart og underholdende sonisk univers, når Matmos og deres vaskemaskine indtager scenen i Jazzhouse.

Koncerten er en del af Distortion (1-5. juni). Der er gratis adgang med Distortion Pass, som du kan købe her - OBS! Begrænset plads.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.