What
Where
When
21. April

Maarja Nuut feat. Hendrik Kaljujärv (EE)

Global Copenhagen / København N
 
When
Fri, 21. April 2017, 21:00
- Maarja Nuut feat. Hendrik Kaljujärv (EE)
Price level
100.00 DKK
excl. card fees and delivery
 

Tickets for Maarja Nuut feat. Hendrik Kaljujärv (EE), 2017, København N

I en bevægelse mellem majstætiske lydlandskaber og fintfølende minimalisme, krydser estiske Maarja Nuut & Hendrik Kaljujärv traditionelle melodier med elektroniske interventioner

Igennem Maarja Nuuts enestående stemme og intense udfoldelser på violin, skaber hun dyb og rørende musik, der tager afsæt i traditionelle estiske sange og mytiske historier. Med loop-pedal bygger hun lag af lydlandskaber op, der på én gang er majstætiske og minimale.

Når Nuut gæster Global bliver det i en særlig duo sammen med komponisten og musikeren Hendrik Kaljujärv, der giver Nuuts loopende sange en ekstra elektronisk kant. Sammen skubber de grænserne for musikken og udvider de soniske terræner.

De bevæger sig mellem en nedskåret og vokalbåret minimalisme, der sender tankerne mod baltiske skovlandsbyer, og eksperimenterende, bombastisk musik. Men de formår at præsentere de traditionelle melodier på en måde som er tro mod rødderne.

Maarja Nuuts plader og optrædener er med god grund blevet rost i flere internationale medier. The Quietus skrev i en meget rosende anmeldelse af pladen »Une Meeles« fra sidste år, at »Maarja skaber med de mest simple metoder fuldkommen betagende, hypnotisk musik.« Og i en liveanmelse af Maarja skrev Pitchfork, at hun »fandt syningerne mellem dada og baltisk folk, hendes enestående sange, iturevet af bizarre, allegoriske pauser og klikkende hestelyde.«

På en scene er Maarja Nuut et bjergtagende bekendtskab. Hun hviler i sig selv, men er i konstant kontakt med både Kaljujärv og publikum.

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
When
Fri, 21. April 2017, 21:00
- Maarja Nuut feat. Hendrik Kaljujärv (EE)
Price level
100.00 DKK
excl. card fees and delivery
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.