What
Where
When

Kris Kristofferson

Tickets for Kris Kristofferson, 2012, Frederiksberg

Kris Kristofferson spiller i Falconer Salen

Den amerikanske country-legende Kris Kristofferson, der i øjeblikket er aktuel med en digital udgave af albummet "This Old Road", gæster Danmark lørdag 17. november i Falconer Salen.

Kris Kristofferson blev født i 1936 i Brownsville, Texas. Hans far arbejdede for det amerikanske flyvevåben og ønskede at Kris, lige som han selv, skulle have en karriere i den amerikanske hær. Kris meldte sig ind i flyvevåbnet, men droppede ud efter få år, for at forfølge drømmen om at blive musiker.

Han flyttede til det musikalske mekka Nashville, hvor han fik job som helikopterpilot og som rengøringshjælp i Columbia Studios. Her mødte han musikere som Johnny Cash og Dave Dudley, som han overtalte til at lytte til sin musik. I 1967 lykkedes det ham at få en pladekontrakt med Epic Records og siden har han udgivet 19 studiealbum og skrevet tekster til nogle af verdens største artister, som Roy Dusky, Ray Stevens, Jerry Lee Lewis og Roger Miller.

Det var hans album "Jesus Was a Capricorn" fra 1972, som for alvor slog hans navn fast med singlen "Why Me", der solgte guld og toppede den amerikanske country-singlehitliste.

I 2004 blev han optaget i "Country Music Hall of Fame" for sine præstationer på numre som "Me and Bobby McGee", "For the Good Times", "Sunday Morning Comin´Down" og "Help Me Make It Through the Night". Han har bl.a. medvirket i supergruppen The Highwaymen m. Waylon Jennings, Willie Nelson og Johnny Cash samt i en lang række amerikanske spillefilm.

Kris Kristofferson's seneste studiealbum "Closer To The Bone" fra 2009, handler om temaer som kærlighed, separation, tab og døden. Ifølge country-legenden selv er albummet et resultat af alle de refleksioner han har gjort sig over hans eget liv. Man vil til koncerten i Falkoner Salen bl.a. kunne nyde sange fra "Closer to the Bone" samt sange fra resten af hans imponerende karriere.

 

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.