What
Where
When

Kødets lyst, Tankens list - Seksualitetens idéhistorie

 
When
This event currently has no tickets for sale.
Price level
 

Kødets lyst, Tankens list - Seksualitetens idéhistorie

Kødets lyst, Tankens List Seksualitetens idéhistorie

Seksualitet er biologi, men også kulturelt betinget. Og set gennem historisk perspektiv har den spillet helt forskellige roller. Efterårets foredragsrække udforsker seksualitetens historie. Første foredragsgang er af Peter Thielst, forfatteren til værket ”Seksualitetens idéhistorie”.

Det største seksuelle tabu i dag er ikke at have sex! TV-sexologer er blevet vor tids guruer, hvis forkyndelser i medier, livsstilsmagasiner og radioprogrammer alle går på, at sex er livsvigtigt! Porno er blevet hver mands (og kvindes) eje på www. Det er som om, behovstilfredsstillelse for senmodernitetens mennesker i dag er noget, man har ’ret’ til, for ”sex er lige så vigtigt som mad og drikke”, lyder formaningerne til os fra alle sider. Seksualitet er biologi, men også kulturelt betinget. Der skal ikke andet end et overfladisk spadestik i kulturhistorien til for at opdage, at f. eks. seksuel afholdenhed ikke – som i dag - var lig med meningsløshed i tidligere tider.

Seksualitet er, som Peter Thielst beskriver det i sin bog Sexualitetens idéhistorie, blevet spændt for forskellige æstetiske, moralske, teologiske, spirituelle, juridiske og medicinske projekter. Og vores syn på den skifter fra epoke til epoke og fra verdensdel til verdensdel.
Et godt spørgsmål er derfor, med hvilke øjne vores efterkommere vil se tilbage på vores tid, hvor senmoderniteten har frisat seksualiteten fra det victorianske jerngreb – hvorefter den er blevet underlagt galopperende markedskræfter, med forskruede kropsidealer til følge.

Kom og oplev Peter Thielst på Den Sorte Diamant, når foredragsrækken Kødet lyst, Tankens list indledes med et indblik i seksualitetens idéhistorie.

 
When
This event currently has no tickets for sale.
Price level
 

Events on focus

Flere datoer
Tivolis Koncertsal / København V
4. februar
Vega / København V
12. juni
Ådalen - Aarhus / Åbyhøj
Flere datoer
DR Koncerthuset / København S
Flere datoer
Telia Parken / København Ø
3. november
Vega / København V