What
Where
When

GRIMES (CAN)

Tickets for GRIMES (CAN), 2012, København V

SMASH!BANG!POW! PRÆSENTERER: GRIMES I PUMPEHUSET
+ support: PICTUREPLANE (US)

Canadiske Claire Boucher, aka GRIMES, gæster København for første gang, mandag den 26. november i Pumpehuset.

GRIMES begyndte sin musikalske karriere i 2006, da hun flyttede fra hjembyen Vancouver til Montreal. Her knyttede hun sig til undergrundsscenen centreret omkring en stor aflagt tekstilfabrik kaldet Lab Synthèse. I miljøet omkring denne blev der blev afholdt ulovlige undergrundskoncerter, og Grimes’ musik udviklede sig i en undergrundskultur bestående af bands og genrer inden for alt fra punk til avantgarde og pop.

Fra Lo-fi R&B & Withhouse til futuristisk pop

I 2010 udgav hun sine to første udgivelser, kassetteudgivelsen ‘Geidi Primes’ og derefter ‘Halfaxa’ som var et af de første album inden for lo-fi R&B og den såkaldte “witchhouse’-genre. I 2011 udkom ‘Darkbloom’ hvor Grimes tog sine første skridt som producer og blandede lyden fra sine eksperimentelle udgivelser og nu sammensatte dem med en mere tilgængelig poplyd.

‘Visions’, som udkom i februar i år på det legendariske pladeselskab 4AD, og som er hendes fjerde udgivelse på kun to år, er klart blevet gennembruddet for GRIMES, både i det bredere spektre, men også som kunstner, producer og futurisk popstjerne.

Hver eneste af hendes udgivelser takler forskellige indflydelser og stilistiske vinkler. På ‘Visions’ finder man spor fra Enya, TLC til Aphex Twin hvilket betyder, at det lyder som en blanding af industrial, glitch og new age. Og det er netop dette skæve musikalske genreblandingsmisbrug som gør hendes lyd så frisk, fleksibel og moderne.

Hos det amerikanske musiksite Pitchfork blev ’Visions’ anerkendt som Best New Music, mens Politiken herhjemme kvitterede med 5/6 hjerter og skrev: ”Grimes samler det hele i sit eget originalt sammensatte udtryk, der brænder et par broer i popland, men også bygger nogle nye, der peger fremad”.

Siden udgivelsen har hun henrykt anmeldere verden over med sine imponerende liveshows og smukke vokal, og så sent som i maj måned, besøgte hun også Pop Revo i Aarhus.

Så glæd jer til november, når en af tidens mest markante kvindelige kunstnere endelig gæster København.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.