What
Where
When

The Eclectic Moniker & Von Dü

Tickets for The Eclectic Moniker & Von Dü, 2012, Vejle

"Caribbean Calypso Chaos" kunne være en passende overskrift til denne magiske festaften i Bygningens Store Sal, hvor de 7 og 8 mands store orkestre; The Eclectic Moniker og Von Dü, disker op med inciterende afrocaribiske rytmer fra grænselandet mellem Ska-Reggae-Calypso og Dancehall, tilsat lidt Brooklyn-indiepop.

Gennembruddet for The Eclectic Moniker var allerede en realitet inden de d. 14. maj udsendte debutpladen i eget navn. Roskilde Festival, support jobs for Oh Land og Kaizers Orchestra i et udsolgt Store VEGA, to vigtige musikpriser og P3's Uundgåelige og generel stor radiostøtte med hitsinglen "Easter Island" er indtil videre blot udvalgte højdepunkter i det syv mands store orkesters kometkarriere.
Det skamløse karaktertræk hos The Eclectic Moniker fremstår i særdeleshed i gruppens musikalske referencerammer. På deres jomfruelige rejse i arbejdet med debuten har de skelet til alverdens kulturelle strømninger. Af samme grund har de heller ikke trukket et specifikt musikalsk tema ned over pladen. For på rejse med The Eclectic Moniker svinger man forbi den nutidige Brooklyn-scene med post-moderne indiepop, afrikansk 70'er funk og calypso, instrumenteringer fra caribisk og kinesisk musik for ikke at glemme den melodiske tæft fra 60'-, 70'- og 80'ernes popmusik.

Von Dü startede helt tilbage i 2007 som et bombastisk ska-reggae band, og i kølvandet på debut albummet 'Tak Til De Gamle' indtog de hele Danmark med deres overdådige og festlige live shows. Nu er de klar med opfølgeren 'Beskidte Tanker', hvorfra de allerede i 2011 udgav to smagsprøver 'Sommer i Danmark' og 'Problemer'. Dette ved et stort release event i et proppet Amager Bio, som indbefattede både 3000 gratis øl og live tattooing. Senere på året kom så næste smagsprøve; 'Voksentøj", som de offentliggjorde ved to storstilede koncerter i Pumpehuset i København og Musikhuset i Aarhus.
Med udgivelsen 'Beskidte Tanker' understreger Von Dü drengene, at de stadig spiller som de vil, og synger om præcis hvad de selv har lyst til at synge om! Det lyriske univers er som på det første album præget af sort humor og ironi, serveret på en måde der gør det svært ikke at trække på smilebåndet. Men med afsæt i egne oplevelser af det danske folk og livet i Danmark, skildrer Von Dü samtidig også nogle af tilværelsens skyggesider

Som om ovennævnte festivitas ikke skulle være nok i sig selv, kan man som opvarmning til herlighederne opleve et lokalt forankret band udvalgt via'Local Heroes' pojektet. Det er The Eclectic Moniker der afgør hvem det bliver, men du kan forsøge at gøre din stemme gældende via linket her: https://localheroes.apps.b14.dk/fb_cb/208028495904625/node/20071/stem

 

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.