What
Where
When

Den store amerikanske symfoni og Formand Mao

Tickets for Den store amerikanske symfoni og Formand Mao, 2013, Aarhus C

JulianKuerti
Liu Le, gu-zheng (kinesisk citar)

John Adams The Chairman Dances, Foxtrot for Orchestra
Simon Steen-Andersen Ouvertures (Koncert for forstærket gu-zheng, sampler og orkester)
Copland Symfoni nr. 3

Den store amerikanske symfoni og Formand Mao
Hvis du tror, du ikke kender Aron Coplands musik, tager du sandsynligvis fejl. Hovedtemaet i fjerde sats af den 3. symfoni ”Fanfare for the Common man” bruges ved indsættelse af den amerikanske præsident, samt i en række film, og rockstjerner som Rolling Stones og Bob Dylan har brugt fanfaren som indledning på deres shows. Coplands 3. symfoni har siden 1946 stået som ”Den store amerikanske symfoni, som forener kunstnerisk kvalitet med bred tiltrækningskraft”. Canadiske Julian Kuerti har været assisterende dirigent for James Levine i Boston, hvor Kuerti har dirigeret flere ”Boston Globe” koncerter med stor succes. Kuerti bor nu delvist i Berlin, hvor også Simon Steen-Andersen har sin base. Steen-Andersen, som underviser i komposition på Det Jyske Musikkonservatorium, trådte sine barnesko i Aarhus, og nu er han ”shooting star” blandt den nye generation af europæiske komponister. Værket ”Ouvertures” blev uropført i Shanghai i 2008, og i 2010 modtog det den meget anerkendte pris ”Rostrum” i Lissabon for bedste komposition. Der benyttes gu-zheng - kinesisk citar - som soloinstrument og samplede taler af Mao i værket. ”The Chairman Dances” af John Adams er noget så usædvanligt som en foxtrot for or-kester, hvor Formand Mao danser med sin hustru Chiang Ching.

Aarhus Symfoniorkester tilbyder to forskellige abonnementsordninger: 4Plus – her vælger du minimum fire koncerter og får abonnementsrabat og 7Plus , hvor du vælger minimum 7 koncerter, og opnår større abonnementsrabat.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.