What
Where
When

Deep Purple

Deep Purple

Deep Purple til Skovrock i Aalborg

Det engelske rockband ryster bladene på bøgetræerne i Skovdalen, når de som eneste sted i Danmark på 2013 touren indtager udendørs scenen 8. august næste år

Deep Purple var i topform, da de i 2011 senest gæstede Danmark, og bl.a. Gaffas anmelder, Espen Sprunk skrev: Deep Purple selv leverer en højenergisk præstation fra start til slut og får såvel unge fyldebøtter som ældre damer og herrer til at danse og spille luftguitar i sæderne og langs balustraderne.

Bandet, der blev dannet tilbage i 1968, var blandt pionererne inden for heavy metal og moderne hård rock, og var på et tidspunkt registreret i Guiness Book of World Records som klodens højest spillende band. Gennem tiden har bandet haft mange udskiftninger, men består i dag af de tre gamle medlemmer Ian Gillan (vokal), Ian Paice (trommer), Roger Glover (bas) samt Steve Morse
(1994, guitar) og Don Airey (2001,tangenter), og er efterhånden ganske stabil i den opstilling.

I 2012 kunne Deep Purples centrale album "Machine Head" fra '72 fejre fyrre års jubilæum, og det fik bl.a. Metallica og Iron Maiden til at medvirke til en hyldestudgivelse ”Re-Machined: A Tribute to Machine Head”. I 1972 bestod Deep Purple af forsangeren Ian Gillan, foruden Richie Blackmore på guitar, Ian Paice på trommer, Roger Glover på bas og Jon Lord på orgel, der døde i juli i år af en blodprop. De skabte nogle af rockmusikkens største evergreens med sange som "Smoke on the Water", "Highway Star", "Space Truckin" og "Lazy", der ikke blot står som en milepæl i bandets bagkatalog, men også i den hårde rock i bredere forstand.

I Aalborg er der hvert år fra maj til august udendørs Skovrock koncerter i Skovdalen med danske og internationale kunstner, der elsker at optræde i bøgeskovens amfiteater i hjertet af Aalborg. Skovscenen har plads til 5.000 publikummer, og som regel skabes der en helt speciel musikalsk stemning i bøgeskovens musikrum.

Billetterne til Deep Purple Skovrock koncerten begynder mandag den 26. november kl. 10 i Aalborg Kongres & Kultur Center tlf. 99 35 55 66, samt på akkc.dk, www.billetlugen,dk samt de tre salgssteder i Aalborg: Skråen og Bilka. Prisen for billetter til ståkoncerten er 325 kr. + gebyr.

Koncerten arrangeres af RIM/Skråens Venner og Aalborg Kongres & Kultur Center.

 

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.