What
Where
When

D'Angelo

Tickets for D'Angelo , 2012, København V

Hans bedstefar var præst i Pinsebevægelsen, hans far var præst i Pinsebevægelsen, men tredje generation, Michael Eugene Archer - bedre kendt som D'Angelo, valgte en helt anden vej gennem livet og blev en af de mest indflydelsesrige kunstnere i den moderne soul-generation.

Som barn i en familie med dybe rødder i en streng form af Pinsebevægelsens evangelisme (interaktion med andre medlemmer af kirken, eller nogen som helst i øvrigt, var forbudt), begyndte hans interesse for musikken allerede som 3-årig.

Den inkluderede stort set daglige optrædener i hans fars kirke, indtil han nåede midten af teenage-årene. Som 17-årig signede han en pladekontrakt med EMI, og året efter vandt han Harlems Apollo Theatres berømte amatør-konkurrence tre uger i træk.

Influeret af de store soul-artister Marvin Gaye, Stevie Wonder, Prince, Curtis Mayfield og Al Green, hvis tradition han byggede på, var D’Angelo spydspidsen i den neosoul-bevægelse, som bestod af bl.a. Maxwell, Erykah Badu og Lauryn Hill.

Hans to album Brown Sugar (1995) og Voodoo (2000) solgte millioner af eksemplarer, som sammen med hans magtfulde liveshows, gav ham en massiv og solid fanbase - og herefter forsvandt han.

Siden år 2000 har D'Angelo ikke givet interviews, ikke spillet koncerter, ikke udgivet noget nyt materiale, men har sloges med stof- og alkohol-problemer. Nu er han clean og vil gøre den forvoldte skade hos sine fans og tilhængere god igen. Et nyt album er lige på trapperne, og for første gang i 10 år vil han igen stå på en scene.
-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.