What
Where
When

Charles Lloyd, Zakir Hussain & Eric Harland "Sangam" (US/IN)

Tickets for Charles Lloyd, Zakir Hussain & Eric Harland "Sangam" (US/IN), 2013, København K

Sangam feat. Charles Lloyd, Zakir Hussain & Eric Harland (US/IN)

Zakir Hussain (vokal, tablas); Charles Lloyd (sax, p); Eric Harland (tr).

Åbningsaftenen på Copenhagen Jazz Festival 2013 byder på en eksklusiv trio på Statens Museum for Kunst. Charles Lloyd, Zakir Hussain og Eric Harland er betydningsfulde musikere hver for sig, og det bliver derfor en særlig aften den 5. juli, når de præsenterer deres spirituelle projekt "Sangam" (Hindi for sammenflydende), som oprindeligt blev skabt som en hyldest til trommeslager Billy Higgins.

Den amerikanske saxofonist Charles Lloyd var en superstjerne allerede i slutningen af 60'erne, hvor hans "Forest Flower"-album (fra 1966 med bla. Keith Jarrett som musiker) fik bred anerkendelse, på trods af at det var en nænsom blanding af avantgarde-jazz og østens klassiske musik og mystik. Lloyd udforskede siden både jazz og rock og befandt sig på sin karrieres højeste, da han pludseligt trak sig tilbage som udøvende musiker i 70'erne og i stedet helligede sig meditation i et helt årti. Siden hans overraskende comeback i starten af 80'erne er han fortsat i det samme spirituelle spor, og det er blandt andet blevet til flere uforglemmelige øjeblikke på Copenhagen Jazz Festival gennem årene.

I år kommer Charles Lloyd til København med "Sangam" med det indiske percussion-fænomen Zakir Hussain, en sand virtuos på tablas (trommer fra klassisk indisk musik), når de giver koncert i smukke omgivelser med masser af plads til fordybelse på Statens Museum for Kunst. Zakir Hussain har spillet med alle de indiske legender og blandt andre også Van Morrison, Grateful Dead, Pharoah Sanders og med George Harrison på "Living in the Material World" i 1973.

For at fuldbyrde dette eksklusive projekt finder vi endnu en trommeslager - faktisk en af USA's mest efterspurgte - i form af Eric Harland, som turnerer med Dave Holland og Joshua Redman, og blandt andet har indspillet med McCoy Tyner og Ravi Coltrane. Harland har gæstet København inden for de seneste år og givet prøver på sit store repertoire, uanset om det er som sideman eller som bandleder og komponist med "Voyager".

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.