What
Where
When

Berliner Filharmonikerne & Sir Simon Rattle

Tickets for Berliner Filharmonikerne & Sir Simon Rattle, 2012, København S

For første gang i 47 år giver et af verdens førende symfoniorkestre koncert i Danmark!

György Ligeti: Atmosphères
Richard Wagner: Lohengrin. Forspil til 1. Akt
Claude Debussy: Jeux (Poème dansé)
Maurice Ravel: Daphnis og Chloé. Suite nr. 2
Pause
Robert Schumann: Symfoni nr. 3, Es-dur, op 97

 

Koncerthuset, Koncertsalen 16. november 2012 kl. 19:30 

For første gang siden 1965 giver et af verdens mest profilerede og respekterede symfoniorkestre koncert i Danmark. Og med sig har de selvfølgelig deres navnkundige dirigent Sir Simon Rattle.

Berliner Filharmonikerne spiller 16. november en enkelt koncert i Koncerthuset - den første i Danmark i 47 år. Det er chefdirigent Sir Simon Rattle der skal dirigere, og på programmet er hele fem værker, der tilsammen giver publikum et billede af flere sider af "Berlinernes" solide kunnen og kunst indenfor den klassiske musik. Berliner Filharmonikerne er nemlig en af målestokkene for, hvordan den tyske klassiske musik skal spilles. Det vil man blandt andet få at høre i Wagners forspil til operaen Lohengrin og i Schumanns 3. Symfoni med dens frodige scener fra Rhinen. En helt anden slags orkesterkunst får man i koncertens franske værker af Debussy og Ravel, ikke mindst i Ravels overdådige balletmusik Daphnis og Chloé, og i det korte stykke Atmosphères af ungareren Ligeti - musikken der blev verdensberømt i science fiction-filmen Rumrejsen 2001.

130 år med kun de bedste
Berliner Filharmonikerne bygger på en arv, der går tilbage til stiftelsen i 1882. Legender som Herbert von Karajan, Wilhelm Furtwängler og Claudio Abbado har været blandt orkestrets chefdirigenter.  Og komponister som Brahms, Grieg og Mahler har også optrådt med dem. Det er med andre ord et orkester, som er et ikon i den klassiske verden. Gennem hundredvis af pladeindspilninger har de, mere end noget andet orkester, udbredt den klassiske musik til publikum i hele verden. Sir Simon Rattle har været chefdirigent for Berliner Filharmonikerne siden 2002. Efter en lang prøveperiode, og i konkurrence med bl.a. Daniel Barenboim, valgte det meget egenrådige orkester Rattle som chef, og det gjorde man ret i: Simon Rattle er både nysgerrig og udfordrende, mens han vogter over Berlinernes musikalske tradition, der er helt enestående i verden. Rattle er udvalgt til at være næste års modtager af Sonnings Musikpris, ikke mindst på grund af sit engagerede og nyskabende arbejde med Berliner Filharmonikerne.

Berlinernes hjemmebane er Koncertsalens forbillede
Gæstespillet i Koncerthuset bliver en sjælden mulighed for at høre det storslåede og virtuose orkester på dansk grund. Og i en sal, hvis indre arkitektur er designet med netop Berliner Filharmonikernes egen hjemmebane i Berlin som det klare forbillede: Berliner Philharmonien er kendt for sin fantastiske akustik og sjældne 360 graders publikumsopbygning, og det var et enigt byggeudvalg, der efter at have rejst verden rundt og set på Koncertsale, mens Koncerthuset endnu kun var på tegnebrættet, besluttede, at man ville have en Berliner Philharmonie-type sal.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.