Ed Askew (US) + Doug Tielli (US) KØBENHAVN K - Billetter

lø, 15-07-17, 21:00 JAZZHOUSE
Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 KØBENHAVN K

Mere information ...

Prisoversigt

Bestil billetter nu!

Find bedste pladser

Du vælger prisen - vi vælger de bedste ledige pladser

Ed Askew (US) + Doug Tielli (US), JAZZHOUSE, 15-07-17
Close full screen view
KategoriBeskrivelsePris*Antal 
1 AStandard
DKK 120,00
  • Information om billettyper
  • * Pris er inkl. moms og billetgebyr men ekskl. gebyrer og levering.
  • Bemærk: Billetlugen A/S er ikke selv arrangør på den udbudte event. Eventen indgås af den enkelte arrangør, og det er derfor også den enkelte arrangør, der er ansvarlig for aftalens opfyldelse. Billetlugen A/S optræder alene som billetformidler for arrangørren, og sælger kun billetterne.
  • Leveringsmuligheder for event:

    Leveringsmuligheder: Hvis leveringsmuligheden ikke vises, tjek om den findes for dette arrangement

  • Standard post - Billetter fremsendes med standard post i Danmark
  • Print@Home - Print selv dine billetter
  • Mobilbillet - Download billetter på mobilen
  • International post - Billetter fremsendes med standard post uden for Danmark
Velkommen til
JAZZHOUSE
pladsoversigt
 
 

Eventinfo

New Yorker-bohemen og manden bag syrefolk-mesterværket ‘Ask the Unicorn’ vender tilbage til Jazzhouse med band. Glæd dig til smukke og skæve sange fra en sand ener. Doug Tielli varmer op. Præsenteres i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival og Fanø Free Folk Festival.


Han synger som en skrøbelig engel og skriver sange, der på deres egen poetiske facon kredser om poesien, kunsten, kærligheden og livet. Ofte med udgangspunkt i tilværelsen i det New York, som han kender bedre end de fleste.


Den nu 77-årige Ed Askew markerede sig allerede i 1968 med syrefolk-mesterværket ‘Ask the Unicorn’, der udkom på legendariske ESP. Siden forsvandt han ud af musikhistorien, hvorfor han ofte bliver set som en af acid folkens mytiske enspændere i stil med Simon Finn, Vashti Bunyan m.fl.


Askew holdt dog aldrig op med at skrive sange, ligesom han forfinede sine evner som maler. Hans sange er da også fulde af referencer, der afslører en stor åbenhed over for ikke bare musikken, men også billedkunst, litteratur mm. Der skulle dog gå mange år, før Askew for alvor blev opdaget af musikverdenen igen. En række hjemmeproducerede udgivelser på Bandcamp foregreb 2013-albummet ‘For the World’, hvor Askew fik hjælp af navne som Marc Ribot, Sharon Van Etten og Jay Pluck. Her stod det klart, at Askew ikke blot havde en fortsat relevans, men at han sent i sit liv havde leveret et nyt mesterværk. Pladen blev rost, og det samme gjorde hans efterfølgende koncerter samme år, bl.a. i Jazzhouse, hvor han egentlig skulle have spillet support til Destroyer, men endte med at stjæle showet i den udsolgte salg, så Anmelderen.dk måtte skrive: »Veteranen Ed Askew gav en af de sjældne opvarmningskoncerter, der fik hovednavnet til at blegne.«


Om albummet skrev The Quietus: »Spare, affecting and hauntingly melodic, For The World is a timeless record, looking back only in a human, personal way – not to some lost golden age, but over a life lived, with all its ups and downs, losses and gains.«


I 2015 blev ‘Ask the Unicorn’ endelig genudgivet på Tin Angel, der også udsendte ‘For the World’. Senere i år udsender selskabet så Askews helt nye plade, og man tør have høje forventninger – både til den og til Askews besøg i Jazzhouse under Copenhagen Jazz Festival, hvor han ledsages af band. Med sine skrøbelige og poetiske sange, sin vidunderlige stemme og sin stærke karisma formår Askew nemlig at tryllebinde publikum på dybt rørende vis.

Support: Doug Tielli
Koncerten, der præsenteres i samarbejde med Fanø Free Folk Festival, byder også på support med canadiske Doug Tielli – en gudsbenådet sanger og sangskriver, der formår at skabe drømmende universer med elementer af alt fra britiske folkemusikalske ballader til soul, brasilianske spirituals og afrikansk musik. De eklektiske elementer bindes sammen af en fabelagtig stemme, der ubesværet spænder mellem intim folk og dyb soul. Doug Tielli har bl.a. optrådt med Baby Dee, men er også en stærk performer i egen ret....