Hvad
Hvor
Hvornår

Vashti Bunyan (UK) + Blood on a Feather (US/DK)

Billetter til Vashti Bunyan (UK) + Blood on a Feather (US/DK), 2014 København K

Folk-legenden Vashti Bunyan er tilbage med ny plade og giver sin første danske koncert nogensinde. Duoen Blood on a Feather (Sarah Hepburn og Mikkel Elzer) spiller support med et særligt akustisk set sammensat til aftenen. Præsenteres i samarbejde med Smash!Bang!Pow!

Der findes stemmer, man aldrig glemmer, når man har hørt dem én gang. Sådan har det uden tvivl været for mange, der gennem tiden er stødt på Vashti Bunyans blide og dog uundgrundelige røst.

Bunyan blev i 60'erne opdaget af Rolling Stones' manager Andrew Loog Oldham og blev til at starte med ført frem som en pendant til Marianne Faithfull. Inspirationen drog hende dog i retning af et mere folk-orienteret udtryk, som kom til udtryk på debutalbummet "Just Another Diamond Day" (1970), der var præget af rejser rundt i Skotland i hestevogn. Pladen blev ingen kommerciel succes, og Bunyan trak sig efterfølgende helt tilbage fra offentligheden. Siden er debutpladen dog blevet genopdaget og hyldet som et folk-mesterværk båret af en ren og visionær sangskrivning og ikke mindst en enestående stemme.

Først 35 år efter den legendariske debutplade brød Bunyan så tavsheden med et sensationelt come back i form af den smukke "Lookaftering". Det mageløse var, at såvel stemme som sange fremstod så tidsløse som sangene fra "Just Another Diamond Day", samtidig med, at pladen virkede helt på højde med sin tid. Albummet ramte da også rent i hjertet på en ny folk-scene og kunstnere som Devendra Banhart, Joanna Newsom og Adem gav deres besyv med på pladen, der var produceret og orkestreret af Max Richter. Både pladen og de efterfølgende koncerter, der bragte Bunyan verden rundt, høstede fremragende anmeldelser. Hvorefter tavsheden dog sænkede sig igen.

På "Heartleap" der udkommer til oktober på FatCat (som også udsendte "Lookaftering") har Bunyan for første gang i sin karriere ønsket at tage den fulde kontrol over produktionen. Det meste af pladen er således indspillet i hendes eget hjem i Edinburgh og markerer et mere nedbarberet og intimt udtryk end hidtil. Albummets sange rummer en selvbiografisk kerne, og Bunyan har antydet, at pladen vil blive hendes sidste, hvorfor man kan formode, at den håndfuld udvalgte koncerter hun spiller i kølvandet på udgivelsen også vil blive de sidste.

Her optræder hun i et minimalt set-up med guitaristen Gareth Dickson, og der vil således være mulighed for at høre en enestående sangerinde og original sangskriver i smuk og afdæmpet form uden stafage - og selvfølgelig med sange fra alle tre plader. Jazzhouse er stolte over at kunne byde på en unik chance for at høre folk-legenden i Danmark - for første og sandsynligvis eneste gang.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Smash!Bang!Pow!

Skrevet om "Lookaftering":

"Sharing some similarities with Kate Bush, her sound is one that she owns outright, a homespun idyll that's captivating whether she's searching for peace or wishing on a memory."
- Pitchfork

"That Vashti Bunyan had the courage to step out of seclusion and follow up her classic debut is admirable. That she was able to do so with an excellent batch of songs is a joy to behold, pure and simple."
- Dusted Magazine

"Lookaftering would have been a remarkable album even without Bunyan's story to accompany it. The fact that it is the work of a singer whose brilliance was thought long-lost to the world makes it an instant classic."
- BBC

Blood on a Feather

Som support til Vashti Bunyan kan man opleve den amerikansk-danske duo Blood on a Feather. Duoen, der består af den herboende amerikanske folksanger, organist og guitarist Sarah Hepburn og den danske multiinstrumentalist Mikkel Elzer, har efterhånden opnået ry som et af de fremmeste hjemlige bud på en vedkommende og moderne psychfolk, hvor tunge droner, skrøbelige folksange og flammende improvisationer væves sammen til et rigt musikalsk landskab. Til tider med en næsten sakral stemning, andre gange flimrende og udsyret. Duoen har spillet et væld af koncerter og har senest imponeret på Roskilde Festival. Også internationalt har de opnået anerkendelse og har bl.a. haft æren af at blive håndplukket som backingband for folk-legenden Simon Finn. I anledning af Vashti Bunyan-koncerten har Blood on a Feather sammensat et særligt akustisk sæt, så der bliver anledning til at opleve den strålende duo på en ny måde.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.