Hvad
Hvor
Hvornår

Tobias Kruse Lautrup, cello

Billetter til Tobias Kruse Lautrup, cello, 2012 Aarhus C

Debutkoncert

Ungt cellotalent springer ud til Skt. Hans

Hvorfor ikke begynde Skt. Hans aften med en festlig og anderledes koncert – endda ganske gratis!

Tobias Lautrup begyndte tidligt. Allerede som 17-årig blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. I 2010 fik han kandidateksamen med højeste udmærkelse, og herfra gik det videre til konservatoriets solistklasse hos celloprofessor Henrik Brendstrup.

Tobias Lautrup har i studietiden været aktiv som både kammermusiker, orkestermusiker og solist. Han har af to omgange boet et år i Berlin, sidst i 2011. Her har han fået undervisning af Martin Menking fra Berlinerfilharmonikerne. Han er desuden blevet undervist af verdensnavne som Erling Blöndal Begntsson, Torleif Thedéen og Ralph Kirschbaum samt Emerson-strygekvartetten. Tobias Lautrup har modtaget flere legater, bl.a. fra Jacob Gades Legat og fra Augustinus Fonden.

Det har været vigtigt for Tobias Lautrup at sammensætte et meget personligt program til debutkoncerten og at spille sammen med nogle musikere, der står ham nær. Lige som han selv har udviklet sig gennem studierne, aftegner koncertprogrammet en musikhistorisk udvikling. Lautrup spiller bl.a. en Beethoven-variation over et stykke af Mozart sammen med pianisten Jacob Alsgaard Bahr, som han har arbejdet tæt sammen med gennem det meste af studietiden i TrioRAMA. Og for første gang spiller Lautrup offentligt sammen med sin 14 år ældre bror, Tue, der er violinist i DR SymfoniOrkestret. De spiller Johan Halvorsens romantiserende arrangement af et stykke af Händel.

Resultatet er et ret usædvanligt koncertprogram, der også byder på et sjældent opført stykke for solocello af Sibelius, og som rundes af med farverig og spændstig musik fra 2004 af Roberto Molinelli, der i ”Twin Legends” for solocello og strygerensemble lader Puccini møde Gershwin!

Det er sæsonens sidste debutkoncert ved Det Jyske Musikkonservatorium – og det bliver ikke kedeligt!

Musikkonservatoriet arrangerer året igennem et væld af offentlige koncerter - som for de flestes vedkommende er gratis. Da konservatoriet er en uddannelsesinstitution og koncerterne er en del af de studerendes uddannelse, kan der forekomme sidste øjebliks programændringer samt aflysninger. Vi holder løbende denne side opdateret, men der kan ske ændringer, som vi ikke når at få rettet på hjemmesiden. For at få et helt opdateret program besøg da Det Jyske Musikkonservatoriums koncertkalender.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.