Hvad
Hvor
Hvornår
7. april

Tamikrest (MLI)

Global Copenhagen / København N
 
Hvornår
Fre., 07. april 2017, 21:00
- Tamikrest (MLI)
Prisniveau
150.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til Tamikrest (MLI), 2017 København N

Tamikrests sandstormende ørkenblues hylder med effektpedaler og djembe-rytmer Saharaørkenens uendelige vidder og tuaregfolkets kultur og musik

På tamashek, »tuareg«nomadernes sprog, betyder Tamikrest noget i retningen af at »overskride« eller »krydse grænser«. Et rammende navn til et band, der i den grad har formået netop det; at krydse grænser. På enestående vis forener Tamikrest tuaregfolkets tidløse musik med musikalske indtryk, som de har fået på deres rejser og turnér rundt i hele verden. Dub, psykedelisk rock og funk væves elegant ind og ud af hinanden i Tamikrests helt særlige take på den sandstormende ørkenblues.

Nye musikalske verdener åbner sig, hver gang de syv musikere indtager scenen. Wah-guitar og melodiske volaker står i front i et lydbillede, hvor dubbede basgange og massive djembe-rytmer, danner det funklende musikalske bagtæppe. Det er medrivende ørkenblues.

Siden Tamikrest i 2006 brød internationalt igennem med deres eminente debut, »Adagh«, har de taget såvel publikum som anmeldere med storm og har med base i Kidal i det nordøstlige Mali tuerneret verden rundt. Det har ikke kun været en turbulent tid for Tamikrest, men også for den region deres musik er vokset ud af.

Tuaregfolket har historisk været nomader, men de seneste årtier har de været et folk på flugt. I 2012 erkærede de Azawadregionen, en del af Saharaørkenen, i det nordøstlige Mali for en selvstændig stat. Men kort efter udviklede der sig borgerkrigslignende tilstande, hvor tuaregfolket blev fanget i krydsilden mellem paramilitære grupper, private virksomheder og den franske stats intervention.

Situationen afpejler sig naturligvis i gruppens musik. Deres seneste album »Chatma« er et poetisk og musikalsk vidensbyrd om krig og flugt.

Med sig på Global har Tamikrest et spritnyt album »Kidal«, der udkommer til marts. »Kidal« er dedikeret til den by, hvor deres musikalske projekt er statet. Tamikrests guitarist og sanger, Ag Mossa, har forklaret, at det nye album handler om værdighed: »Vi betragter ørkenen som et frihedens område. Men mange mennesker ser ørkenen som et marked for multinationale selskaber og det er den største trussel mod vores nomadiske folk.«

Glæd dig til at opleve Tamikrests medrivende ørkenblues, der hylder friheden.

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
Hvornår
Fre., 07. april 2017, 21:00
- Tamikrest (MLI)
Prisniveau
150.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.