Hvad
Hvor
Hvornår

Susanne Sundfør + Asbjørn

Billetter til Susanne Sundfør + Asbjørn, 2012 Aarhus C

Dobbeltkoncert med Susanne Sundfør og Asbjørn

En af Norges mest interessante og nyskabende unge sangerinder giver koncert i Musikhuset til maj. Susanne Sundfør har en besnærende og enestående stemme med en ægte nordisk klang, som hun kombinerer med elementer fra jazz, klassisk, pop og indie-rock. Sidst hun gæstede Musikhuset var under Spot Festivalen 2010, og siden har hendes karriere for alvor taget fart i hjemlandet.

Susanne Sundfør er klassisk singer/songwriter, men hun har over årene skabt sin helt egen lyd, som tydeligt rummer elementer fra både jazz, klassisk musik, moderne electronica samt en tone, som bedst kan karakteriseres som genuin nordisk.  Hun har siden sin debut i 2006 trukket store overskrifter hjemme i Norge, hun er en af de mest spillede kunstnere i norsk radio, og så har hun modtaget flere store priser og hædersbevisninger (bl.a. Spellemannsprisen, Nordic Music Price og A-ha-stipendiatet på 1 million kroner).

White Foxes er titlen på Sundførs nye single og forløberen for Susanne Sundførs tredje album The Silicone Veil, som er på gaden i hele Skandinavien 26. marts. Hendes forrige album The Brothel lå på den norske album hitliste med i hele 30 uger og solgte over 40.000 albums i hjemlandet, og albummet gav også Susanne Sundfør et godt afsæt for en større turné i Skandinavien, som bl.a. førte hende forbi Aarhus. Mange danske koncertgængere har også kunnet opleve Sundfør som support for både Teitur og Thomas Dybdahl på deres seneste turnéer.

Aarhusianske Asbjørn

Asbjørn er bare 19 år og er med et umiskendeligt musikalsk talent helt i front på den aarhusianske musikscene. Asbjørn er en god bekendt af Musikhuset Aarhus. Han læser på Det Jyske Musikkonservatorium og har spillet i Musikhuset adskillige gange både til konservatoriets ugentlige Rytmisk Koncertcaféer, RAMA-festivalen og på Spot Festivalen.
Gennem de seneste 1½ år har han arbejdet på sit debutalbum sammen med produceren Jonas Tranberg, der tidligere har arbejdet med både TV-2, Efterklang og Boho Dancer. Album-met er på gaden i begyndelsen af april og har titlen Sunken Ships. Den første single The Criminal er allerede på gaden, og ligesom albummets øvrige sange er den skrevet af Asbjørn selv.
”Det er et væsentligt element i mit virke som sangskriver at udfordre popformatet. Jeg er en pop-dreng, der skriver enkle melodier og tekster, og prøver at skære budskabet så meget ind til benet som muligt. På den måde håber jeg at fange publikum, og samtidig ændre deres forventninger til en hitsingle,” forklarer Asbjørn. Og er man i tvivl om, hvad dét betyder, er The Criminal et godt sted at starte. Debutsinglen er også en levende illustration af Asbjørns musikalske ambition om at give tidens electronica-baserede popmusik et organisk twist, hvor der er plads til rigtig musik, spillet af rigtige mennesker.

Arr.: Musikhuset Aarhus

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.