Hvad
Hvor
Hvornår

Speedy Ortiz (US)

Billetter til Speedy Ortiz (US), 2014 København S

Massachusetts-bandet Speedy Ortiz er opkaldt efter en karakter i 80'ernes kulttegneserie, "Love and Rockets". Og ligesom dét tegnede univers, så er kvartettens musikalske ditto i sandhed et anderledes ét.

De fire amerikanere bygger ganske vist videre på 90'ernes slackerrock-tradition, så det er med udgangspunkt i Pavement, Sebadoh og Dinosaur Jr., at de tordner af sted på deres aktuelle debutalbum, "Major Arcana".

Men Speedy Ortiz er dog mere noise-pop end slacker-rock. Og i forsangerinde og guitarist Sadie Dupuis har gruppen en ægte original. Hun skriver skæve tekster a la Pavements Stephen Malkmus, men synger dem, som var de poppede omkvæd.

Bag sig har Dupuis en ekstra guitarist Matt Robidoux, der støjer igennem, når der er brug for det, samt bassist Darl Ferm og trommeslager Mike Falcone, der sørger for at det dundrende rytmiske fundamant er på plads.

"Major Arcana" er just udkommet og blev i anledningen tildelt karakteren 8.4 af det toneangivende musiksite, Pitchfork.com, der betegner Speedy Ortiz som et sjældent stort håb på den amerikanske garagescene, og fremhæver især Dupuis' tekster.

Er du til 90'er-navne som Helium, Jawbox, Chavez og Archers of Loaf, så kan du godt sætte kryds i kalenderen allerede nu, til når Massachusetts' nye stolthed, der også er blevet sammenlignet med Parquet Courts, lægger vejen forbi BETA!

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.