Hvad
Hvor
Hvornår
10. maj

SILVER APPLES (US)

Loppen, Christiania / København K
 
Hvornår
Ons., 10. maj 2017, 21:00
- SILVER APPLES (US)
Prisniveau
160.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til SILVER APPLES (US), 2017 København K

Silver Apples’ selvbetitlede debut fra 1968 var mildt sagt banebrydende. Mange af deres kolleger gjorde store øjne, da Simeon Coxe og Danny Taylor begyndte at blande elektroniske elementer ind i rockmusikken, og de har influeret en lang række af artister i fire årtier. Silver Apples giver koncert på Musik Loppen den 10. maj.

 

Og de var da også et for tiden prekært rockband. Musikken var en kombination af tonerne der opstod på hvad der senere blev døbt ”The Simeon”, opkaldt efter dets fader (og enestående), et stort, hjemmebygget instrument, bestående af 13 oscillatorer og et repetitivt trommespil af Taylor. Det gav den messende og psykedelske, kosmiske lyd, som mange bands senere skulle lade sig inspirere af. I Silver Apples storhedstid var de i stald hos pladeselskabet Kapp Records. John Lennon og Jimi Hendrix var proklamerede fans, og hvis det ikke havde været for en uheldig hændelse med et pladecover, så var Silver Apples nok blevet endnu større i 70’erne og 80’erne.

Netop oscillationen, det periodisk frem- og tilbagekastede lydbillede lagde også kimen til mange krautbands, og i krautens heartland Tyskland fandt Silver Apples’ tidlige udgivelser pludseligt vejen til pladeforretningerne i CD-form, uden bandets indblanding. Det resulterede i en genopstandelse i 90’erne, velbesøgte shows og nye udgivelser. Nyere fans af Silver Apples tæller Beck, Beastie Boys, Stereolab og ikke mindst Portisheads Geoff Barlow, der ligefrem har udtalt sig at Portishead ikke havde eksisteret uden de amerikanske pionerer.

Dan Taylor gik bort i 2005, men Simeon Coxe fortsatte musikken på egen hånd. En god portion af Taylors trommeprøver kunne kombineres med den kosmiske elektronik, som nu optages på mere nutidige instrumenter. Det har til gengæld givet nye muligheder for liveoptrædener og produktion, som senest kunne høres på 2016s ’Clinging To A Dream’, hvor Simeon viser at vi mere end aldrig har brug for Silver Apples gakkede fremtidsunivers.

Loppen, Christiania

Bådsmandsstræde 43
1407
København K
 
Hvornår
Ons., 10. maj 2017, 21:00
- SILVER APPLES (US)
Prisniveau
160.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.