Hvad
Hvor
Hvornår

Ryley Walker Trio (US/NO)

Billetter til Ryley Walker Trio (US/NO), 2016 København K

Nerven fra Tim Buckley og Bert Jansch møder syrede jazz-improvisationer, når det unge folk-håb Ryley Walker optræder med stærk norsk rytmesektion.

Ryley Walker (guitar/vokal) Ståle Solberg (percussion) Julius Lind (kontrabas)

"De kvikke fingre plukker strenge lige så sirligt, som ånden bag roder det hele sammen i én skøn musikalsk melange. Ro og rastløshed holder hinanden livligt i skak og på dupperne i Ryley Walkers lige så søgende som stoiske folkejazzmusik."

Kim Skotte fra Politiken var ikke i tvivl, da han tilbage i foråret 2015 anmeldte den kun 24-årige amerikaner Ryley Walkers debutalbum "Primrose Green". 5 hjerter kastede han efter pladen, ligesom han istemte koret af internationale kritikere, der allerede inden udgivelsen havde hyldet Walker som en nutidig arvtager til folk-musikere som Tim Buckley og Bert Jansch tilsat en solid dosis 70'er-inspireret syrejazz.

Med en smuk klang og stor spændvidde i stemmen, et fejende flot guitarspil og ikke mindst en utrolig sans for at skrue stedsegrønne folk-melodier med et jazzet touch sammen, er Ryley Walker da også et stærkt indspark på folk-scenen. Egentlig har han slået sine folder på Chicagos mere eksperimenterende støj/improv-scene, men nu forfølger han altså et langt mere akustisk univers, hvor skønheden og den gode melodi hersker, men hvor en mere eksperimenterende åre også stikker hovedet frem i de overraskende og stemningsmættede arrangementer.

Tilbage i foråret 2015 tryllebandt han publikum i Jazzhouse alene på scenen med en akustisk guitar. Til Vinterjazz 2016 bliver der dog lejlighed til at høre ham i en trio-opsætning, der giver den jazzede åre i musikken friere løb. Her optræder han med de to norske jazzmusikere Ståle Solberg og Julius Lind. Sammen folder trioen de smukke folksange ud i ekstatiske og syrede jams med masser af energi og groove. Improvisation og stærk sangskrivning i skøn forening.

Denne koncert er en del af den landsdækkende musikfestival Vinterjazz, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Vinterjazz 2016 finder sted 5.-28. februar på 100 spillesteder i hele landet. Læs mere på www.jazz.dk.) 

Koncerten er præsenteret af Copenhagen Jazz Festival og Jazzhouse.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.