Hvad
Hvor
Hvornår

Robert Glasper

Billetter til Robert Glasper, 2014 København S

Amerikansk jazz, soul, hip hop og R&B smelter sammen i DR Koncerthuset

Robert Glasper er Grammy-belønnet Blue Note-pianist og jazzinnovator. Til marts kan han opleves med sit band i Studie 2.
Da Robert Glasper i 2012 udgav ’Black Radio’ på det legendariske jazzlabel Blue Note, havde ambitionen fra starten været at lave et album, der fokuserede på sorte musikere og deres indflydelse på amerikansk musik. Glaspers egenproducerede mix af jazz, soul, hip hop og R&B udløste hurtigt en førsteplads på de amerikanske jazz-salgslister og en fjerdeplads i R&B-kategorien. Med gæsteoptrædener af bl.a. Shafiq Husayn og Erykah Badu var (og er) ’Black Radio’ på alle måder en anderledes jazzudgivelse, og endte meget passende med at modtage en Grammy i kategorien ’Best R&B Album’.

35-årige Robert Glasper er oprindeligt fra Houston, Texas. Hans mor var professionel jazz- og bluessangerinde. Således fik den unge Glasper ikke kun musikken ind med modermælken, han fik også lov til at optræde ved pianoet ved kirkegudstjenesterne som helt ung. Senere fortsatte han sin musikalske (ud)dannelse på New School for Jazz and Contemporary Music i New York, hvor han mødte soulsangeren Bilal Oliver, og sammen udviklede de en lyd, hvor der også blev plads til både hip hop og R&B. Senere udviklede Robert Glasper sit netværk af musikalske samarbejdspartnere til også at omfatte Mos Def, Q-Tip, Kanye West, Jay-Z, Talib Kweli og Common. I 2009 turnerede han flittigt med Maxwell under overskriften ’BLACKsummers'night’.

Glasper albumdebuterede i 2004 med ’Mood’ og fik sin debut på toneangivende Blue Note i 2005 med ’Canvas’. Han har senest, i oktober 2013, udgivet ’Black Radio 2’ hvor bl.a. Lupe Fiasco og Bilal medvirker, og til marts kan publikum altså glæde sig til at opleve den flittige og yderst talentfulde Robert Glasper i DR Koncerthusets Studie 2.

Koncerten arrangeres af DR, LiveNation og Copenhagen Jazz Festival.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.