Hvad
Hvor
Hvornår

Portico

Billetter til Portico, 2012 København K

Portico Quartet (UK)
12. juli, kl. 21.00

Engelske Portico Quartet vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival med deres jazzede og hypnotiske minimalisme.

Engelske Portico Quartet lyder ikke som noget, man før har hørt. Bandets jazzede aftapning af den hypnotiske minimalisme trækker på lige dele electronica, ambient, klassisk og dance. Inspirationer fra Burial og Mount Kimbie flyder sammen med soniske teksturer fra navne som Arve Henriksen og Bon Iver, ligesom der høres ekkoer fra Steve Reich og Max Richter. Når musikken er mest jazzet, sender den dog først og fremmest tankerne i retningen af navne som Jan Garbarek og Esbjörn Svensson.

Da gruppen udgav debuten "Knee-Deep in the North Sea" i 2007, var enkelte dele af jazzetablissementet en anelse kritiske i forhold til gruppens udtryk, og hvad de så som en mangel på jazzens improvisatoriske element. Efter nu tre plader står det imidlertid klart, at hvad gruppen måtte mangle på den improvisatoriske front, gør den fuldt ud op for på andre. Få bands har i samme grad som det stadigt unge band formået at revitalisere jazzen og tage den i nye retninger.

Albumaktuelle Portico Quartet, der spillede til Copenhagen Jazz Festival 2010, er i hjemlandet blevet et glimrende eksempel på, hvordan den unge jazz kan bryde ud af de klassiske jazzspillesteder, fx har Portico givet koncert på den gigantiske rockfestival Glastonbury

-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.