Hvad
Hvor
Hvornår

Pierre Bastien (FR) + Steve Hauschildt (US)

Billetter til Pierre Bastien (FR) + Steve Hauschildt (US), 2016 København K

Vinterjazz og Jazzhouse byder på aften med to originale lydmagere. Steve Hauschildt (Emeralds) har modtaget fremragende anmeldelser for sit seneste album med kosmisk ambient. Pierre Bastien udfolder et poetisk og sært univers med sit hjemmebyggede Mecanium-orkester - et globalt orienteret mekanisk mikroorkester uden sidestykke. Pierre Bastien præsenteres i samarbejde med Institut français du Danemark.

The Guardian har kaldt Pierre Bastien for en “mad musical scientist with a celebrity following”. Og der er da også helt klart et element af nørdet opfindertype og fantast over den franske musiker, der siden midt-80erne har udviklet på sit eget hjemmebyggede orkester af meccano, der ved hjælp af el-motorer spiller på forskellige etniske instrumenter som koto, sanza og kinesisk lut. Resultatet er både sælsomt og poetisk - en slags globalt orienteret mekanisk mikroorkester, som Bastien selv tilføjer improviserede trompetstykker.

Pierre Bastien har skaffet sig prominente fans og har samarbejdet med navne som Robert Wyatt og Aphex Twin (sidstnævnte har også udsendt tre af hans albums på sit label Rephlex). Men Bastien, der også har en akademisk grad fra Sorbonne i fransk litteratur fra det 18. århundrede, har også ofte arbejdet på tværs af kunstretninger og samarbejdet med videokunstnere, designere og endda et cirkus.

Nu gæster han så Jazzhouse med sit Mecanium-orkester til en koncert præsenteret i samarbejde med Institut français du Danemark.

Som del af bandet Emeralds har Steve Hauschildt i et årti været et vigtigt navn på den amerikanske elektroniske musikscene med tråde til ambient, minimalisme og krautrock. Som solidt har han foreløbigt udsendt tre albums, hvoraf det seneste, "Where All Is Fled", af mange er blevet fremhævet som en af de helt store elektorniske plader i 2015.

Magasinet SPIN havde således pladen højt placeret på deres 20 Best Avant Albums, mens Pitchfork konkluderede deres anmeldelse af pladen med ordene: "We've always known that Hauschildt could make amazing sounds. The question, going into this album, was whether he could give them purpose and meaning—whether he could put his technical mastery into the service of music at once experimental and lyrical. 'Where All Is Fled' answers resoundingly in the affirmative."

Også herhjemme har bl.a. Weekendavisen rost pladen som en smuk og beåndet fusion af syntetisk og organisk lyd. "Efter en time i selskab med Steve Hauschildt er man både behageligt afslappet og optimistisk indstillet på, hvad fremtiden vil bringe", skrev Weekendavisens Rasmus Junge.

Hauschildt har med kunstnerisk integritet ført de mere minimalistiske og kosmiske dele af Emeralds produktion videre i et smukt og mangefacetteret lydunivers, som vi glæder os til at opleve live i Jazzhouse.

Denne koncert er en del af den landsdækkende musikfestival Vinterjazz, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Vinterjazz 2016 finder sted 5.-28. februar på 100 spillesteder i hele landet. Læs mere på www.jazz.dk.

Koncerten er præsenteret af Copenhagen Jazz Festival og Jazzhouse.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.