Hvad
Hvor
Hvornår

Oplev Sprogø på en guidet tur

Billetter til Oplev Sprogø på en guidet tur, 2017 Hvidovre

OBS: Turen er ikke anbefalet for gangbesværede.

Mellem Sjælland og Fyn ligger en meget lille ø, som kaldes Sprogø. Øen ses af alle, som krydser Storebælt til vands eller over Storebæltsbroen, men kun de færreste har besøgt øen. Nu giver Hvidovre Kulturråd dig mulighed for at besøge denne lille perle af en ø.

Der findes næppe nogen anden dansk småø med så spændende historie, og øen har ofte spillet en rolle i Danmarkshistorien. For meget længe siden fungerede den som base for sørøvere, senere som karantænestation under pesten i 1710 og i 1900-tallet huses Sprogø et berygtet pigehjem for "moralsk defekte kvinder", som man kan læse om i Jussi Adler-Olsens krimi Journal 64. I dag byder øen udover de spændende historier på en storslået natur.

Sprogø er som en anden verden, og dog en del af vor. For de fleste er den et lukket land og netop derfor - og på grund af de ofte dramatiske begivenheder, der har udspillet sig på øen - mystificeret og særdeles interessant.

Praktisk info:
Vi mødes på Rådhuspladsen kl. 7.45, hvorfra vi kører i bus til Sprogø og får en 3 timers guidet rundvisning. En stor del af turen foregår til fods, så husk praktisk fodtøj. Der vil blive serveret frokost undervejs, og denne er en del af prisen. Vi er tilbage i Hvidovre omkring kl. 15.
Bemærk: der er et begrænset antal pladser.

OBS: Turen er ikke anbefalet for gangbesværede.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.