Hvad
Hvor
Hvornår

Olafur Arnalds

Billetter til Olafur Arnalds, 2013 København S

Islandsk stjernespire til Koncerthuset

Ólafur Arnalds tog springet fra metal til klassisk-elektronisk komponist. Søndag 24. november kan den unge islænding opleves i Studie 2.

Sin unge alder til trods har Ólafur Arnalds gennem de seneste år etableret sig som en af verdens mest interessante og lovende komponister. Født og opvokset i Mosfellsbær, en lille forstad til Reykjavik, med en fortid som trommeslager i et metalband, hvorfra han senere tog springet til klassiske klaver- og strygerkompositioner – ofte med en elektronisk bund. Den musikalske udvikling fra jernhård metal til en følsom blanding af klassisk, pop og electronica har samtidig betydet en karrieremæssig ekspansion; fra det lille land mod nord til først England og senere resten af Europa. I dag har han et dedikeret følge fra hele verden og snart 100.000 fans på Facebook.

Ólafur Arnalds blev født i 1986 og udgav sit debutalbum i ’Eulogy for Evolution’ i 2007. Albummet blev også begyndelsen på Arnalds samarbejde med det Berlin-basered pladeselskab Erased Tapes Records, der bl.a. også udgiver Nils Frahm. Året efter turnerede han med landsmændene i Sigur Rós.

Ólafur Arnalds udgav sit andet album i 2010. Det blev efterfulgt af en omfattende turne, der bl.a. omfattede et besøg i Kina. Siden gik rejsen til Hollywood, hvor Arnalds blandt står bag musik til filmene ’Another Happy Day’ og ’The Hunger Games’.

’For Now I Am Winter’ er titlen på Ólafur Arnalds nyligt udsendte tredje album. Udgivelsen er samtidig det første på Mercury Classics, en del af Universal Music. Med albummet er der skruet op for både de kunstneriske og karrieremæssige ambitioner. På udgivelsen medvirker et fuldt orkester og der er – for første gang – blevet tilføjet vokal til det musikalske univers, fremført af den islandske sanger Arnór Dan.

Da Ólafur Arnalds i 2011 optrådte til musik- og branchefestivalen Iceland Airwaves  fremhævede musikmagasinet Gaffa koncerten som en af festivalens bedste;

”Ólafur Arnalds på scenen med en strygerkvartet og store visuals. Der var så stille i salen, at man kunne høre måske ikke en knappenål, men så i det mindste 8-10 tændstikker falde til jorden, blandt de cirka 1000 publikummer. Fra sit klaver kunne han også styre sin laptop, som var sindrigt forbundet til klaveret, som han og en elektronisk livemusiker brugte til at give effekter (typisk rumklang), således at hele universet blev et gennemført udbrud fra både den klassiske og den elektroniske musik.”

Se et klip på Youtube med Olafur Arnalds her


Lineup i Koncerthuset
Arnor Dan - vocals
Olafur Arnalds - grand piano
Hallgrimur Jensson - cello
Tba - violin

Support: Lisa Alma.
Den 26-årige københavnske sangerinde og sangskriver Lisa Alma blander fængende pop med sfæriske piano-akkorder og pulserende elektroniske beats. Hun udgav i slutningen af 2012 sin selvbetitlede debutalbum, der blander 80’er inspireret pop med mere melankolske produktioner med inspiration fra bl.a. James Blake.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.