Hvad
Hvor
Hvornår

Østdanmarks Indsamling i Roskilde Domkirke

Billetter til Østdanmarks Indsamling i Roskilde Domkirke, 2013 Roskilde

ØSTDANMARKS INDSAMLINGSSHOW I ROSKILDE DOMKIRKE

To verdener mødes, når Roskilde Domkirkes enestående kirkerum danner rammen om en aften i Roskilde Festivals ånd.

Værter Peter Mygind og Ulla Essendrop guider igennem et helaftensshow, som stables på benene af mere end 100 frivillige. Mere end 200 optrædende vil i løbet af aftenen få domkirkens gamle stenvægge til at vibrere godt og grundigt.
Støt en god sag og oplev blandt andet:

* En farverig palet af musikalske oplevelser fra Roskilde Festivals katalog
Det bliver med garanti et magisk øjeblik, når det engelske stortalent James Blake indhyller kirken i sit elektroniske, drømmende univers. Cremen af dansk dancehall, der huserer både på hitlisterne og spillestederne, glæder sig til at fyre den af for de fremmødte. Den står på caribiske beats og skarpe rim, når Wafande, EaggerStunn, KAKA, Klumben & Raske Penge og Donkey Sound Band giver et medley af deres største hits.

Mere end 50 mand i orkester og kor giver dig et uddrag af det klassiske værk Händels Messias. Dirigeret af Kristian Olesen, opført af medlemmer af det Kongelige Kapel, Radiosymfoniorkestret og domkoret.

Den dansk-ghanesiske kunstner Dawda Jobarteh, som i sommer spillede på Roskilde Festival, kigger også forbi. Han er spået til at blive en af den globale musikscenes kommende stjerner. Dawda Jobarteh forener sin ghanesiske slægts virtuose kora-harpespil med en sensibilitet, der er nordisk og småjazzet.

* Kropssproget indtager kirkerummet
For første gang ligger Domkirken gulv og vægge til den urbane disciplin parkour. Med en usædvanlig kraft, kreativitet og præcision indtager og iscenesætter atleterne Roskilde Domkirke på spektakulær vis. Anderledes humoristisk går det for sig, når Tuk og Sofie vender det normale til det bizarre med deres akrobatik. Og så bliver der også mulighed for at se et uddrag af en nyfortolkning af den berømte ballet Svanesøen. En smuk, rørende, humoristisk og tragisk oplevelse fra Aaben Dans.

* Interviews og meget andet
I løbet af aftenen, hvor dele sendes live på DR, vil der desuden være talkshow med blandt andre Wikke&Rasmussen, Thure Lindhardt, Jytte Abildstrøm, Rytteriet, borgmester Joy Mogensen og Roskilde Festivals direktør Henrik Rasmussen samt mulighed for at vinde en Volkswagen

* Godt til ganen
Du får også en lækker menu fra Meyers Køkken, som er specielt udviklet til Østdanmarks Indsamling, og der vil være drikkevarer til. Showet finder sted fredag den 8. februar 2013 kl. 18.30-24 og dele af det bliver vist live på DR1.
Når du køber en billet til Østdanmarks Indsamling, donerer Roskilde Festival et tilsvarende beløb til Danmarks Indsamling. Vi samles for en god sag. Fordi det nytter.

DANMARKS INDSAMLING 2013: FIRE LANDSDELE KÆMPER MOD HINANDEN - SAMMEN
Danmark er i år blevet inddelt i fire landsdele - Østdanmark, Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark - som skal kæmpe med og mod hinanden om at samle mest ind og tilsammen gøre en stor forskel i Afrika. I januar bliver der skruet op for indsamlingsaktiviteterne, og under det store indsamlingsshow på DR1 den 8. februar 2013 bliver showet sendt live fra Roskilde, Aalborg, Horsens og Odense, der fungerer som værtsbyer for de fire landsdele.
Danmarks Indsamling 2013 er en fælles indsamling til fordel for Afrika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe Afrika ud af fattigdom og fremme FN's 2015-mål. Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i 2007 og har samlet næsten 500 mio. kr. til udviklingsprojekter i Afrika. Indsamlingen løber i hele januar måned og kulminerer med et tv-show på DR1 den 8. februar 2013.
Læs mere på www.roskilde-festival.dk/danmarksindsamling
Showet i Roskilde Domkirke vil blive transmitteret på DR og nettet. Der kan være elementer i forbindelse med transmissionen der kan distrahere oplevelsen. Deltagere der kommer efter dørene er lukket kl. 18.45, mister retten til deres pladser. Der er ingen garderobe i Roskilde Domkirke - overtøj medbringes på pladserne.
Når du køber din billet, gør du det muligt for vores landsdel at afholde det bedste indsamlingsshow i Danmark.
Hvis du ønsker at donere penge til de 12 konkrete projekter i Afrika, der samles ind til, kan du gøre det på følgende måder:
Betal med kreditkort på www.danmarksindsamling.dk eller tilmeld din virksomhed på
http://www.danmarksindsamling.dk/virksomhedstilmelding fra 1. januar 2013
På selve aftenen den 8. februar 2013 vil du naturligvis også kunne støtte under showet.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.