Hvad
Hvor
Hvornår

NorthSide 2013

Billetter til NorthSide 2013, 2013 Åbyhøj

Programmet for NorthSide 2013

Arctic Monkeys, Band of Horses, The Flaming Lips, Keane, The Knife, Nephew, Nick Cave & The Bad Seeds, Phoenix, Portishead, Trentemøller

Alt-J, Biffy Clyro, Bikstok Røgsystem, Love Shop, Ellie Goulding, Fun., Gogol Bordello, Imagine Dragons, Kaizers Orchestra, Kashmir, Kings Of Convenience, Left Boy, Jagwar Ma, Passenger, Tegan And Sara

Daughter, Deap Vally, The Eclectic Moniker, Everything Everything, Fallulah, The Floor Is Made Of Lava, Frightened Rabbit, Kristina Renée, Mø, Peter Sommer, Rasmus Walter, Shaka Loveless, Spleen United, Tom Odell, When Saints Go Machine, The William Blakes

Om NorthSide

NorthSide har på tre år udviklet sig fra en juni-dag på Tangkrogen med fem danske navne og to udsolgte dage i Ådalen med internationale topnavne i 2011 til en festival i 2012 med 20.000 gæster og navne som Justice, Snow Patrol, The Stone Roses, The xx, James Blake, Garbage, Kasabian, The Hives og Noel Gallagher’s High Flying Birds på plakaten. Næste skridt er NorthSide 2013, der afvikles i dagene 14.-16. juni i Ådalen i Aarhus.

NorthSide har et højt ambitionsniveau, der ikke kun reflekteres i et stort musikbudget og et ønske om at bringe endnu flere internationale topnavne til Aarhus, men også i et konstant arbejde for at stille de bedst mulige faciliteter til rådighed, når det kommer til lyd, lys og sceneopbygning, så både musikere og publikum ville få en fantastisk oplevelse på festivalen. Musikken vil altid være det vigtigste på NorthSide, og når kernepublikummet er kvalitetsbevidste musikelskere skal dette naturligvis reflekteres både i programmet og i omgivelserne.

NorthSide har slået sig op på kerneværdierne Innovation, Bæredygtighed og Musik, og de tre punkter er fortsat i fokus både i det forberedende arbejde, på selve festivalpladsen, og når der skal vælges samarbejdspartnere. Eksempelvis er alt materiale til NorthSide trykt på stenpapir som er den mest bæredygtige papirløsning, og man har eksperimenteret med ølkrus var lavet af mælkesukker fra majs og gulerødder, der nedbrydes i jorden efter et par måneder.

Fra festivalens side er man desuden interesseret i at aktivere det aarhusianske erhvervsliv samt trække på de enorme ressourcer, byen har at tilbyde både på uddannelsesinstitutionerne og i de forskellige foreninger og organisationer, der gennem året forsøger at sætte sit præg på byen. Dette er indtil videre blandt andet sket gennem workshops på Aarhus Universitet, oprettelse af en camino på Brabrandstien, forskellige barer på festivalpladsen, diverse kunstprojekter samt udviklingen af en bæredygtigheds- og innovationsstrategi.

Festivalen samarbejder med Royal Beer, Spotify, Aarhus Kommune, WorldPerfect, SPOT Festival,  Kaospiloterne, AU Center for Entreprenørskab og Innovation, Kunstakademiet, Arkitektskolen og mange andre for at skabe en innovativ festival, hvor det primære fokus naturligvis er på musikken, men hvor der er også plads til kreativitet, udsving, opfindsomhed, skævheder og samhørighed.

På blot tre år er NorthSide blevet en aarhusiansk succeshistorie, der samtidig kan udvikle sig til en af landets mest interessante kulturbegivenheder.

NorthSide 2013 afvikles i dagene 14.-16. juni i Ådalen i Aarhus.

Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere info om NorthSide 2013.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.