Hvad
Hvor
Hvornår

Nøddeknækkeren

Billetter til Nøddeknækkeren, 2012 København V

- Tivolis ny juleforestilling for hele familien

Dronning Margrethe skaber scenografien til Tivolis nye juleforestilling, balletten Nøddeknækkeren, som får premiere i november 2012.

- Petipa/Hoffmann/Tjaikovskijs klassiker i ny udgave
- Koreografi: Peter Bo Bendixen
- Scenografi og kostumer: Dronning Margrethe
- Premiere 22. november 2012 i Koncertsalen i Tivoli

Jul med Andersen og Bournonville
Det er juleaften 1874 et sted i København. Familien har inviteret gæster, og datteren Clara er fuld af forventninger til, hvad aftenen skal bringe. Blandt gæsterne er digteren H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør, Bernhard Olsen. Alle har gaver med til Clara. Efter en begivenhedsrig aften falder Clara i søvn og tager dagens mange indtryk med til verdens bedste Drømmeland: Tivoli. Gennem storm og snevejr kommer de frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave, fuld af dans og musik anført af Harlekin, Columbine og Pjerrot.

Nøddeknækkeren er en skattet juleklassiker over hele verden, og findes i utallige udgaver. I Peter Bo Bendixens og Dronningens version udspilles historien det samme sted, som balletten opføres, nemlig i Tivoli.
Peter Bo Bendixen fortæller: "Jeg har længe haft et ønske om, at iscenesætte Nøddeknækkeren i Tivoli. Musikken og historien er så appellerende, og mange af os husker nok den fornemmelse af at blive spundet ind i eventyret efterhånden som vi kommer længere ind i forestillingen. For mig er det en oplagt mulighed, at det eventyr foregår i Tivoli. Jeg vil gerne lave Nøddeknækkeren som en forestilling for hele familien, hvor både børn og voksne bliver betagede og kan dele en oplevelse med hinanden."

Dronningen som scenograf
Dronningen har netop haft tiårsjubilæum som scenograf for Pantomimeteatret, hvortil hun har skabt i alt fire forestillinger sammen med Dinna Bjørn og James Price. En af forestillingerne - Tommelise fra 2005 - kan genopleves fra 2. juli, hvor forestillingen har repremiere på Pantomimeteatret kl. 20.30
Familievenlige priser

Det har været af afgørende betydning at skabe en forestilling, der kan samle hele familien. For mange børn vil Nøddeknækkeren være det allerførste møde med dansens forunderlige verden. Derfor er der planlagt familievenlige spilletidspunkter og en rabat til børn under 8 år.

Lørdage kl. 14.00 er udnævnt til 'børnematiné', hvor det er ok - og publikum må forvente - at der er lidt mere uro på rækkerne end ellers. På den måde får de mindste børn, som ikke er så teatervante, også muligheden for at lære Nøddeknækkeren at kende. -J-

 

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.