Hvad
Hvor
Hvornår

Neneh Cherry & The Thing (SE/NO)

Billetter til Neneh Cherry & The Thing (SE/NO), 2012 København K

Neneh Cherry & The Thing (SE/NO)
10. juli, kl. 21.00

Nordisk Råds Musikpris-modtager Mats Gustafsson klar med ny, spektakulær og albumaktuel konstellation, hvor den svensk-norske freejazz-trio The Thing møder vokalisten Neneh Cherry.

Freejazztrioen The Thing er en decideret supergruppe bestående af Nordisk Råds Musikpris-modtager Mats Gustafsson på saxofon, Ingebrigt Håker Flaten på bas og Paal Nilssen-Love på trommer. Navnet har gruppen taget efter en komposition af den amerikanske jazzkornetist Don Cherry, hvis musik bragte gruppen sammen omkring en pladeindspilning i 2000 og stadigt udgør en stor del af gruppens repertoire. Hver for sig er de tre eminente musikere: Gustafson regnes for Sveriges og en af Europas største navne på scenen for fri musik og har på det nærmeste genopfundet saxofonen som instrument, mens Flaten og Nilssen-Love for længst har etableret sig som Norges tungeste rytmegruppe, der oprindeligt spillede sammen i gruppen Atomic. Sammen danner The Thing et højenergisk outlet, der blandt andet tæller Ken Vandermark, Otomo Yoshihide, Thurston Moore og Jim O'Rourke som sine samarbejdspartnere.

Den svenske sangerinde Neneh Cherry er steddatter til Don Cherry og har i sin musik fortrinsvist bevæget sig inden for pop og hiphop, hvor hun havde et kommercielt gennembrud i 80'erne og 90'erne. I 2010 mødtes hun med The Thing i forbindelse med en pladeindspilning i London. De fire klikkede med det samme, og samarbejdet munder i juni 2012 ud i en udgivelse med navnet ”The Cherry Thing”, der vil indeholde numre af så forskellige ophav som Don Cherry, Ornette Coleman, Suicide, The Stooges og MF Doom.-L-

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.