Hvad
Hvor
Hvornår
7. april

Narcosatanicos + Spines + Værket

JAZZHOUSE / København K
 
Hvornår
Fre., 07. april 2017, 21:00
- Narcosatanicos + Spines + Værket
Prisniveau
120.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til Narcosatanicos + Spines + Værket, 2017 København K

Der er kørt i stilling til en aften med genreudfordrende og dybt original musik fra den danske undergrund, når Narcosatanicos indtager Jazzhouse med Ærkenbrand og Værket som support.

Narcosatanicos
Det seks mand store orkester Narcosatanicos har siden deres formation i 2011 placeret sig klippefast i den danske undergrund med deres kompromisløse fusion af vild free-jazz, doom-metal og atmosfærisk psykedelisk rock. Gruppens dybt originale lyd og medrivende optrædener har ført til, at de har spillet anmelderroste koncerter på Roskilde Festival og Spot Festival, og de er nu, i kølvandet på udgivelsen af deres anden fuldlængde studieplade, 'Body Cults', klar til at flå Jazzhouse i stumper og stykker.

På 'Body Cults' slæber Narcosatanicos sig som et stort såret dyr gennem et koldt mørkt mareridt bestående af skrigende saxofoner, massive vægge af guitarstøj og buldrende trommer, hvor halvkvalte skrig forsøger at trænge igennem kun for på ny at blive druknet i vanviddet. Narcosatanicos mestrer til perfektion at omfavne et rummeligt og smukt lydunivers, hvor klang og finesse får lov at ånde, indtil det bliver opslugt af tårnhøje, kakafoniske bølger.

I koncertsammenhæng er Narcosatanicos tilplastret i svirrende og stroboskopiske visuals, der tilslører de imellem numrerne tavse musikere og overlader beskueren til et timelangt syrebad, der i samspil med den monstrøse lyd synes lige dele skræmmende uvirkeligt og hypnotisk medrivende.

Ærkenbrand
Med som support er Ærkenbrand. Den Ebeltoft-baserede duo holder til dybt inde i skoven ved Skramsø, hvor de laver progressiv okkult psych-folk, som er lige dele gruopvækkende og sært dragende. Siden 2012 har gruppen på tre EP’er og et nyudgivet fuldlængdealbum eksperimenteret med forskellige udtryksformer, fra dyster organisk drone over black-metal til messende og ritualistisk progressiv folk.

Med den seneste plade fra 2016, ’Earthen Hand’, udgivet af det århusianske pladeselskab Mastermind Records, har Ærkenbrand begået en helstøbt udgivelse. En udgivelse, som på overlegen manér demonstrerer, at de to herrer, Antonius Lovmand og Sebastian Mørch, ikke bare formår at lade musikken stikke i alle retninger, men også at samle trådene i et syret og uhyggeligt opkog, som aldrig bliver forudsigeligt, samtidigt med man som lytter ikke mister fokus.

Værket
Værket er det nyeste skud på Eschos liste over prominente og fremadstormende bands; en sekstet, der med udgivelsen 'Jealousy Hits' tager teten videre fra 1970'ernes progressive rock.

Værket er opstået i miljøet omkring spillestedet Mayhem og har på kort tid gjort sig bemærket på flere af de københavnske spillesteder, med en optræden i TV2 Lorrys program Nye Toner samt i flere af de toneangivende medier. På 'Jealousy Hits' høres tydelige referencer til grupper som Yes, Emerson Lake & Palmer og King Crimson, uden at det på noget tidspunkt lyder uddateret. Flere af gruppens medlemmer træder sine spor i de københavnske metalbands Slægt, Kamp og Reverie, hvilket tilfører Værket en hård kant, og deres lyd har da også været beskrevet som Jehtro Tull på amfetamin.

Værkets koncerter emmer af teknisk kunnen og musikalsk overskud, når det unge band indtager scenen med klassisk rock omsvøbt i strygere, tværfløjte og blæsere tilsat overproportionerede og teatralske vokalpræstationer - så autentisk, at man som lytter kan blive i tvivl om, hvorvidt man står på Wembly Arena i 1976.

JAZZHOUSE

Niels Hemmingsens Gade 10
1153
København K
 
Hvornår
Fre., 07. april 2017, 21:00
- Narcosatanicos + Spines + Værket
Prisniveau
120.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.