Hvad
Hvor
Hvornår

Mokhtar Gania, Jobarteh & Dørge/Becker/Carlsen

 
Hvornår
This event currently has no tickets for sale.
Prisniveau
 

Mokhtar Gania, Jobarteh & Dørge/Becker/Carlsen

Gnawa-mester møder kritikerrost gambisk kora-spiller og en dansk trio med hele verden som inspiration. Et sublimt møde over Sahara med afstikkere til Balkan, Arabien og Danmark.

Maâllem Mokhtar Gania er en mester indenfor gnawa, en sufimester-tradtion med rødder i Vestafrika. Mokhtar er desuden ud af Essaouiras berømte Gania-familie og var født til at heale og arbejde med ånderne via musikken. Familien er kendte for deres stærke okkulte kræfter og ritualer samt uomtvistelige mesterskab på de store tebel-trommer og den trestringede baslut, gimbri'en. Gnawa'er deler altså rødder med bluesmusikken, hvilket tydeligt afspejles i musikken.

Denne aften bydes der på et yderst interessant møde mellem sufimesteren, den gambiske musiker Dawda Jobarteh med mangeårig adresse i København og en stærk dansk trio bestående af Pierre Dørge, Irene Becker og Morten Carlsen.

Med sidste års debutalbum på hæderkronede Stern's i London, og efterfølgende topanmeldelser i Songlines, det førende verdensmusiktidsskrift, kulminerede et fantastisk år med, at Dawda Jobarteh, kom på årets top-ti. På pladen medvirkede blandt andre hans nære slægtning fra Mali, koramesteren Toumani Diabate.

Dørge har tidligere spillet i København og Malmø med Maâllem Mokhtar Gania, hvor hans spil var den perfekte kommentar fra den afrikanske jungle, og sammen med Irene Beckers lyriske keyboards og Morten Carlsens balkantilgang på taragotten, kan man roligt forvente en både spritiuel, tranceskabende og musikalsk potent rejse hele vejen over Sahara til Danmark med afstikkere til Balkan og Mellemøsten.

LINE-UP

Maâllem Mokhtar Gania - gimbri, tebel
Dawda Jobarteh - kora, djembe
Pierre Dørge - guitar
Irene Becker - keys
Morten Carlsen - taragot, sax

 
Hvornår
This event currently has no tickets for sale.
Prisniveau
 

Events on focus

Flere datoer
Tivolis Koncertsal / København V
4. februar
Vega / København V
12. juni
Ådalen - Aarhus / Åbyhøj
Flere datoer
Musikhuset Aarhus / Aarhus C
Flere datoer
Telia Parken / København Ø
3. november
Valby-Hallen / København SV