Hvad
Hvor
Hvornår

Mellem liv og død

Billetter til Mellem liv og død, 2012 Aarhus C

I samarbejde med Randers Kammerorkester

Eivind Aadland, dirigent

Mahler Symfoni nr. 7, e-mol

Mellem liv og død
Gustav Mahlers 7. symfoni er musik i bredformat. En fabelagtig rejse fra fortvivlelsens forgård over det uudgrundelige mørke og dog til håbets lys. Mahlers personlige splittelse betød en evig vekslen mellem tilstande af ekstase og dyb depression. Dette finder også udtryk i den rigt facetterede og flertydige sy-vende symfoni - med nattemørke stemninger – den skønne nachtmusik i anden og fjerde sats. For også mørket har sin egen skønhed. Og Mahlers musik rummer det hele. Dirigenten Willem Mengelberg, som var meget tæt på komponisten, mente om den syvende symfoni, at ”værket er domineret af en tragisk og grundlæggende magt, nemlig døden”. Helt op til 1960’erne havde Mahlers musik ikke et stort publikum, men det imponerende klangunivers, hans nyskabende leg med instrumentation og vekslen mellem det mest enkle og det mest komplicerede tiltaler i dag et stadig større publikum. Til at forløse dette storslåede musikalske univers er indhentet norske Eivind Aadland, der tidligere har begejstret i Aarhus med fortolkninger af Sjostakovitjs 6. og Mahlers 5. symfoni.

Aarhus Symfoniorkester tilbyder to forskellige abonnementsordninger: 4Plus – her vælger du minimum fire koncerter og får abonnementsrabat og 7Plus , hvor du vælger minimum 7 koncerter, og opnår større abonnementsrabat.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.