Hvad
Hvor
Hvornår
14. april

Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force (SEN)

Global Copenhagen / København N
 
Hvornår
Fre., 14. april 2017, 21:00
- Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force (SEN)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force (SEN), 2017 København N

Unikt møde mellem Dakar og Berlin, har skabt et komplekst og medrivende lydbillede, der bevæger sig mellem technominimalisme og den ekspressive, polyrytmiske dansemusik, mbalax

Den tyske techno-pioner, producer og dj Mark Ernestus, har med base i Berlin formet den elektroniske musikscene i over to årtier. I hans tonedannende pladeforretning, Hardwax, i bydelen Kreuzberg, er der en hylde med plader kategoriseret som »Outernational Music«. Den bugner af alverdens musikalske traditioner, men den komplekse og polyrytmiske musik, mbalax, fra Senegal, har fundet en helt særlig plads.

De seneste fem år har Mark Ernestus arbejdet med sit eget mbalax-projekt og rejst frem og tilbage mellem Dakar og Berlin. Ndagga Rhythm Force er en videreudvikling af ensemblet Jeri-Jeri, der tidligere har besøgt Global med deres vanvittige og medrivende musik.

Gruppen er vokset siden – de er flere musikere på scenen – men samtidigt er lyden blevet mere fokuseret og skarp. Lydbilledet infiltreres af Mark Ernestus’ samples og interventioner, der har fået en mere fremtrædende rolle. Det musikalske projekt, der går på tværs af Senegal og Tyskland, har virkeligt fundet sin rette form.

I centrum af musikken er den senegalesiske tromme, sabar, hvis distinkte, gennemtrængende lyd, former de komplekse rytmeforløb. De soniske landskaber er på én gang minimale og komplekse, når de mange musikere følger sprudlende forløb, der pludseligt afbrydes og møder tung repetitive bas. Med den spirituelle sang fra Mbene Diatta Seck som et fast holdepunkt, udvikler de utilregnelige rytmer sig omkring minimalistisk lyde fra keyboard og guitar.

»German techno giant Mark Ernestus delves deep into African music, and the result is drum-drunk and gorgeous, both techno-fast and dub-slow.« – Pitchfork

Før og efter koncerten DJ’er Mark Ernestus

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
Hvornår
Fre., 14. april 2017, 21:00
- Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force (SEN)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.