Hvad
Hvor
Hvornår

Mahlers 8.

Billetter til Mahlers 8., 2013 Aarhus C

Leif Segerstam, dirigent
Nkosazana Dimande, sopran
Ann Petersen, sopran
Elisabeth Meyer, sopran
Elisabeth Jansson, mezzosopran
Agnes Zwierko, mezzosopran
Per- Håkan Precht, tenor
Morten Frank Larsen, baryton
Petri Lindroos, bas
Randers Kammerorkester
Prinsens Musikkorps
Den Jyske Operas Kor

Korister fra Sct. Clemens Kirkes Kor (Aarhus Domkirke), Vor Frue Kirke Aarhus, Sct. Pauls Kirke Aarhus, Helligåndskirken Aarhus, Thisted Kirkes Drenge- og Mandskor, Herning Kirkes Drengekor, Sct. Clemens Drengekor, studerende på Det Jyske Musikkonservatorium

Mahler Symfoni nr. 8, Es-dur
Mahlers 8.

Mahlers 8. symfoni med tilnavnet ”Sinfonie der Tausend” er et af musikhistoriens mest skelsættende og monumentale værker. Mahler komponerede sit mesterværk i en kompositorisk rus i sommeren 1906. Egentlig havde Mahler skitserne til 7. symfoni med til sin sommerferie i Maiernigg i Østrig, men da han på første feriedag trådte ind i sin lille komponisthytte, slog den middelalderlige pinsehymne ”Veni creator spiritus” ned i ham som et lyn. Mahler fortalte selv følgende om sit værk til vennen og kritikeren Richard Specht: ”Tænk bare, inden for de sidste tre uger har jeg gjort skitsen til en fuldstændig ny symfoni færdig, noget der får alle mine andre værker til at ligne indledende stadier. Jeg har aldrig komponeret noget lig-nende. I indhold og stil er det aldeles forskelligt fra alle mine andre værker, og det er helt sikkert det stør-ste, jeg nogensinde har komponeret. Jeg har sandsynligvis aldrig arbejdet under en sådan tvang; det var en vision som ramte mig som et lyn, og det hele stod straks klart for mig… Denne 8. symfoni er allerede bemærkelsesværdig ved, at den sætter to digterværker sammen på forskellige sprog. Den første del er en latinsk hymne (Veni creator spiritus) og den anden intet mindre end slutscenen i anden del af Faust… Kan De forestille Dem en symfoni, der bliver sunget hele vejen igennem…” Værket kræver et kæmpeopbud af medvirkende med otte solister, udvidet symfoniorkester, fjernorkester, orgel, dobbeltkor og drengekor. Ved uropførelsen i München 12. september 1910 medvirkede 500 voksne sangere, 350 drenge, og 171 musikere under ledelse af komponisten selv, hvorfor symfonien fik tilnavnet ”Sinfonie der Tausend”. Mahlers 8. symfoni blev opført første gang i Danmark så sent som i 1972, og symfonien har aldrig været opført uden for København, så det bliver et stykke dansk musikhistorie, når Aarhus Symfoniorkester i samarbejde med alle gode kræfter i det midtjyske musikliv præsenterer dette mesterværk. I spidsen for de mere end 300 medvirkende står legendariske Leif Segerstam, en af Skandinaviens mest efterspurgte og begavede dirigenter.

OBS
Adgang til koncerten via Musikhusets Foyer foregår gennem SPOTs festival-område. Derfor anbefaler vi at benytte indgangen via Skovgaardsgade - her kan der også købes P-billetter.
Publikum til Mahler koncerterne har mulighed for at blive og opleve SPOT-festivalen, idet billetten giver adgang til festival-området.
Der vil være SPOT-koncerter i Foyeren både før og efter koncerterne i Symfonisk Sal.

Det vil desværre ikke være muligt at købe a-la-carte i restauranten disse to dage.

Varighed: 1 time og 30 min.

Aarhus Symfoniorkester tilbyder to forskellige abonnementsordninger: 4Plus – her vælger du minimum fire koncerter og får abonnementsrabat og 7Plus , hvor du vælger minimum 7 koncerter, og opnår større abonnementsrabat.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.