Hvad
Hvor
Hvornår
13. maj

Mabiisi (BF/GH) + Art Melody & Zaka Zaka (BF)

Global Copenhagen / København N
 
Hvornår
Lør., 13. maj 2017, 21:00
- Mabiisi (BF/GH) + Art Melody & Zaka Zaka (BF)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 

Billetter til Mabiisi (BF/GH) + Art Melody & Zaka Zaka (BF), 2017 København N

Med strengeinstrumentet, kologo, skaber Atambire repetitive melodier og hyptoniserende rytmer, som danner bagtæppet for Art Melodys både hårdtslående og melodiøse rap. Koncerten bliver Mabiisis første i Danmark, hvor man også kan opleve Art Melody sammen med afropunk bandet, Zaka Zaka

Mabiisi betyder “brødre fra den samme mor” på både frafra-sproget, der bliver talt i det nordlige Ghana, og mooré-sproget, som tales af mossi-folket i Burkina Faso. De to brødre er rapperen Art Melody, fra Burkina Faso, og den indflydelsesrige ghanesiske kologomusiker, Stevo Atambire. De taler nærmest samme sprog og opfatter sig selv som en del af den samme kultur, men de to folkefærd er blevet opdelt af de koloniale grænsedragninger.

Projektet startede i følge Art Melody med sit ønske om at finde sine musikalske rødder og med minderne fra sin barndom, hvor han sammen med sin mor sang regionens traditionelle sange, når de passede familiens dyr. Siden er Melody blevet en af Vestafrikas vigtigste og mest betydningsfulde rappere. Hans søgen efter sine musikalske rødder førte ham til den anden side af Burkina Fasos grænser til Stevo Atambires kologo i Ghana.

Kologoen, der ofte går under navnet khalam, er et strengeinstrument, som eksisterer i mange forskellige varianter i hele den vestafrikanske region. Atambire spiller på en tostrenget kologo og bruger aktivt instrumentets trækrop, der er beklædt med skin, som tromme.

Med kologoen skaber Atambire repetitive melodier og hyptoniserende rytmer, som danner bagtæppet for Art Melodys både hårdtslående og melodiøse rap. På aftenen kan man også opleve et andet af Art Melodys sideprojekter, når han deler scene med afropunk bandet, Zaka Zaka.

Global Copenhagen

Nørre Allé 7
2200
København N
 
Hvornår
Lør., 13. maj 2017, 21:00
- Mabiisi (BF/GH) + Art Melody & Zaka Zaka (BF)
Prisniveau
100.00 DKK
ekskl. kortgebyr og levering
 
Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.