Hvad
Hvor
Hvornår

Lubomyr Melnyk (UA/CA) + August Rosenbaum

Billetter til Lubomyr Melnyk (UA/CA) + August Rosenbaum, 2013 København K

Verdens hurtigste pianist og en moderne Franz Liszt. Det er nogle af de ord, der bruges til at beskrive fænomenet Lubomyr Melnyk, der giver sjælden koncert i Jazzhouse. Aftenen byder desuden på solooptræden med en af Danmarks mest spændende pianister, August Rosenbaum.

Det er bestemt ikke hverdagskost at man kan opleve en pianist, der har grundlagt sin helt egen stilretning og spilleteknik. Men det er netop hvad man kan, når ukrainsk/canadiske Lubomyr Melnyk gæster Jazzhouse til en af sine sjældne koncerter.

Med begrebet "continuous piano music" har Melnyk skabt en helt særlig teknik bestående af ekstremt hurtigt spillede toner og overtoner, der flyder sammen i komplekse mønstre. Dette kræver en højt udviklet og forædlet spillestil, som er meget svær at efterligne for andre pianister, hvorfor Melnyk også er blevet kaldt verdens hurtigste nulevende koncertpianist, ligesom han hyppigt bliver kaldt for en vor tids Franz Liszt.

Er Melnyks musik ekstremt svær at spille, er den på ingen måde svær at lytte til. Melodierne er ofte gribende smukke, og de fint flimrende toner skaber en helt egen poetisk lydverden, som har betaget mange - heriblandt pianisten Nils Frahm, der bragte Melnyk sammen med producer Peter Broderick (Efterklang) om det nye album "Corollaries".

Lubomyr Melnyk er et fornemt eksempel på en pianist og komponist, der ikke bliver slave af teknikken, men bruger den til at skubbe sig selv ud til de yderste grænser af musikkens sublime skønhed. Således er der lagt op til en meget sjælden koncertoplevelse fra en absolut ener.

"Modern classical raptures"
- Uncut

Ud over Lubomyr Melnyk kan man denne aften også opleve en af Danmarks mest spændende pianister, August Rosenbaum. Rosenbaum har vakt opsigt langt ud over jazzkredse med sit klaverspil, der hele tiden folder sig ud i nye afsøgninger af instrumentets muligheder og med inspiration fra både klassisk musik, alternativ rock, electronica og selvfølgelig jazz. Denne aften byder på nyt solooptræden fra Rosenbaum, der vil spille både klaver, harmonium og celeste. Det bliver ren tangentmagi fra et stortalent, der også vækker respekt internationalt.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.