Hvad
Hvor
Hvornår

Kunst i Kantinen - Palle Nielsen: Menneskets eksistens

Billetter til Kunst i Kantinen - Palle Nielsen: Menneskets eksistens, 2012 København K

Billede: Pieter Bruegel den Ældre, Fastens strid med fastelavn, ca. 1550-1560 (SMK foto)

Kunst i Kantinen på SMK

Palle Nielsen: Menneskets eksistens

SMK inviterer til en ny form for forelæsninger under overskriften "Kunst i Kantinen". Forelæsningerne er til alle dem, der er sultne på lækker suppe og dybdegående viden om moderne kunst. Mens suppen simrer, introducerer museets forskere og formidlere udvalgte værker som eksempel på særlige tematikker, tendenser, problematikker og konsekvenser inden for den moderne kunst og samtidskunsten.

12. september giver ph.d.-studerende Liza Burmeister Kaaring et indblik i Palle Nielsens beretninger om menneskets eksistens under den tidlige kolde krig. Forelæsningen tager udgangspunkt i kunstnerens grafiske værker fra 1950'erne, som på mange måder er paradoksale. De er fulde af menneskeligt kaos, men benytter et klart og velordnet formsprog. Her er den dybeste pessimisme og de største håb. Her er aktuel samtidskritik forklædt i den antikke myte.

Efter forelæsningen serveres suppen i museets medarbejderkantine, hvor der også er tid til spørgsmål og debat. Suppe og en øl eller sodavand er inkluderet i prisen.

Mødested: Ved Mødestedet i Skulpturgaden.

Billetlugen formidler udelukkende salg af billetter mellem billetkøberen og den ansvarlige arrangør. Alle reklamationer vedrørende arrangementet skal rettes direkte til arrangøren.